Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La història del 141: l’autobús que començarà a circular gràcies a la lluita veïnal
  • CA

Mesos de lluita veïnal van acabar a principis d’abril de l’any passat amb victòria. Residents de l’Esquerra de l’Eixample (Eixample) es van organitzar per reclamar la recuperació de la línia 41 d’autobús, que havia estat eliminat i substituït per la V9. El nou recorregut, però, no cobria les necessitats dels veïns. És per això que es van dirigir a l’Ajuntament de Barcelona i a diversos grups municipals per pressionar i exigir el retorn del trajecte. El TOT Barcelona va explicar en el seu moment la lluita dels veïns.

Dilluns entrarà en funcionament la línia 141, que unirà els barris de Sant Antoni i Esquerra de l’Eixample amb Francesc Macià. Connectarà l’hospital Clínic, el Centre d’Urgència d’Atenció Primària (CUAP) Manso i l’hospital del Sagrat Cor, a més dels mercats de Sant Antoni i Ninot i la piscina Sant Jordi. La distància que cobreix és de 5,5 quilòmetres i fa 15 parades amb una freqüència de mitja hora. Previsiblement dimarts els veïns responsables de la plataforma Salvem el 41 faran un recorregut inaugural amb càrrecs del consistori.

També dilluns la xarxa d’autobusos tindrà un altre canvi. En aquest cas serà un canvi de nom, ja que la línia 75 passarà a ser la 175, que intentarà donar millor servei als escolars, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat. La freqüència de la 175 serà de 20 minuts fins a les 18 hores, i a partir de llavors serà de 40. El recorregut serà de 8,4 quilòmetres i farà 22 parades. Només funcionarà els dies lectius.

Més notícies
Veïns de la Nova Esquerra de l'Eixample en una protesta davant del 41. | Albert Sabater Pla
Els veïns guanyen la batalla del 41 amb l’Ajuntament
Notícia: Els veïns guanyen la batalla del 41 amb l’Ajuntament
Comparteix
El consistori i Salvem el 41 han arribat a un acord per crear una nova línia que cobrirà part del recorregut del bus eliminat fa gairebé un any
TMB estrena el bus de barri que circularà per Montbau
Notícia: TMB estrena el bus de barri que circularà per Montbau
Comparteix
La línia 135 començarà a oferir servei a partir de dilluns que ve

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa