Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerta per l’activació de gairebé 450 desnonaments de famílies vulnerables en un mes i mig
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona té comptabilitzats 443 ordres de desnonaments de famílies vulnerables dictades pels jutjats des de la represa de l’activitat a mitjans de setembre. Segons ha avançat la Ser Catalunya, un informe municipal elaborat per la unitat antidesnonaments alerta del risc d’un “esclat social” per l’augment dels desnonaments que no estan emparats per la moratòria aprovada pel govern espanyol amb motiu de la pandèmia, ja que la majoria de casos deriven d’ocupacions de pisos buits.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat a l’executiu de PSOE i Podemos que ampliï “aquesta mateixa setmana” la moratòria per incloure totes les famílies en una situació de vulnerabilitat extrema, tan si és conseqüència de la Covid-19 com si és a causa d’altres factors. Les dades de l’informe municipal detallen que els desnonaments activats afecten a gairebé 750 adults i més de 450 menors

A més, el document assegura que els serveis socials cada vegada reben menys informació sobre la situació de les famílies pendents de ser desnonades i avisen que aquesta opacitat entorpeix la seva feina. També critiquen que molts dels casos que no es comuniquen afecten a famílies amb menors a càrrec i que més de la meitat d’ordres de desnonament són de pisos propietat de grans tenidors, que segons la llei han d’oferir un lloguer social als ocupants del pis abans de desallotjar-los.   

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa