Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona repeteix per segon any com la ciutat més congestionada de l’estat
  • CA

Barcelona va ser la ciutat més congestionada d’Espanya durant l’any 2019, segons revela el TomTom Traffic Index 2019, un informe desenvolupat sobre la base de dades reals procedents de diferents tipus de dispositius GPS. Així, els barcelonins passen de mitjana un 29% de temps extra en embussos. Un total 128 hores, l’equivalent a 5 dies i vuit hores. Per contra, Madrid ocupa la quarta posició, després de Granada i Palma de Mallorca, amb un 23% de temps que els madrilenys perden dins del vehicle.

Malgrat que Barcelona repeteix com a cap de la llista a nivell nacional, manté els seus números respecte a 2018. En termes globals, Barcelona millora 32 llocs en el rànquing mundial, ocupant el lloc 140 situant-se en la 81 posició. Per altra banda, Madrid empitjora els seus resultats un 1%, però repeteix el quart lloc a nivell nacional, a causa de la pujada generalitzada de la congestió a les ciutats espanyoles de l’estudi.

El dia amb més congestió a Barcelona va ser el dimecres 4 de desembre de 2019, en el qual les pluges i el mal temps van provocar una congestió del 66%. Per contra, el dia de menys congestió va ser el 19 d’abril, Divendres Sant, amb un 8%. Durant els dies laborables de 2019, Barcelona va presentar un màxim de congestió del 59% en les hores punta al matí, la qual cosa es tradueix en un increment de 17 minuts en els trajectes de mitja hora. Els nivells de congestió es van mantenir similars a la tarda coincidint amb les hores d’entrada i de sortida de l’horari laboral.

Les xifres internacionals

No obstant això, Espanya destaca com un dels països amb menys congestió, amb una mitjana nacional del 22%, per sota de la mitjana mundial, que s’estableix en un 29%. Comparat amb altres països del seu entorn, França té un 34%, Alemanya un 27%, Itàlia un 29% i el Regne Unit un 33,5%. La primera ciutat d’Europa que apareix en la llista és Moscou, amb un 59%, seguida d’Istanbul (55%).

Més notícies
L’Ajuntament regarà els carrers principals de la ciutat davant l’episodi de contaminació
Notícia: L’Ajuntament regarà els carrers principals de la ciutat davant l’episodi de contaminació
Comparteix
La Generalitat declara l'episodi de contaminació atmosfèrica i Barcelona activa el protocol
Barcelona multiplicarà per 5 les superilles per afrontar la crisi climàtica
Notícia: Barcelona multiplicarà per 5 les superilles per afrontar la crisi climàtica
Comparteix
L'Ajuntament inclou la mesura en la declaració d'emergència climàtica

Comentaris

  1. Icona del comentari de: una més a gener 29, 2020 | 11:28
    una més gener 29, 2020 | 11:28
    la vaga kolau no fot ni brot, per solucionar-ho. Kolau ens fas perdre molt de temps inútilment

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa