Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona afavoreix l’entrada de joves emprenedors en el servei per a motos compartides
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha adoptat un sistema d’adjudicació de llicències amb el que pretén, segons els experts en mobilitat, “regular el sector i trencar la situació de duopoli”, facilitant així l’entrada de joves emprenedors en el servei de motos compartides de la ciutat.

Amb l’adjudicació de 6.958 llicències de motos compartides entre les 21 empreses que es van presentar, s’obre, segons fonts pròximes al Consistori municipal, “clarament l’oportunitat al fet que petits emprenedors locals puguin participar del nou servei de motos compartides per a la ciutat de Barcelona“.

Aquestes fonts indiquen, a més, que la decisió afavoreix l’impuls d’empreses nascudes majoritàriament a Barcelona amb la consegüent generació de llocs de treball “sota un model que regula i ordena el sector del motor sharing de manera oberta i participativa”.

D’aquesta forma, tal com ressalten operadors i experts en mobilitat, “es posa fi a una situació d’alegalitat que durant quatre anys s’havia instaurat a Barcelona i trenca la situació de duopoli existent, on el mercat es concentrava bàsicament entre dos grans operadors, Acciona i Cooltra”.

Aquesta iniciativa de regulació i adjudicació, pionera a Espanya i que integra les iniciatives locals d’emprenedoria en el teixit empresarial de la ciutat, es converteix així “en un model” per als ajuntaments de grans ciutats que encara avui tenen pendent “regular un servei que actualment s’ofereix de forma alegal i que continua en mans de grans empreses, dificultant l’accés a nous operadors”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa