Una avaria torna a aturar un tram de la L3 del metro durant més de quatre hores

Per segon dia consecutiu, aquest tram de la mateixa línia ha deixat de funcionar a primera hora del matí

Una avaria ha fet que aquest divendres, per segon dia consecutiu, les parades de Zona Universitària i Sants-Estació de la L3 del metro de Barcelona hagin estat sense servei a primera hora del matí, l’hora punta que comença la jornada. El servei s’ha restablert pocs minuts abans de les deu i estava afectat des de les 5.30 hores, de manera que el tall ha durat gairebé quatre hores i mitja.

La companyia TMB anunciava per megafonia que a causa d’una avaria els trens no funcionaven en aquest tram i que hi havia un servei d’autobús alternatiu amb parada a les estacions afectades, que es podia agafar amb el mateix títol de transport que es faci servir per al metro.

Ahir ja es va produir una incidència en el mateix tram, tot i que no va ser per cap avaria –”incidència aliena al servei”, que és l’eufeisme amb què les companyies de metro i tren es refereixen a les aturades per suïcidis– i en una hora va quedar resolta. 

Segons TMB, aquest divendres sí que hi ha hagut una avaria i ha sigut a la catenària. Un dels primers combois del dia s’ha quedat aturat a l’estació de les Corts. El servei ha començat amb normalitat a les 5 del matí, però a les 5.30 hores s’ha hagut de tallar el servei entre Zona Universitària i Sants Estació, de manera que només funcionava la branca entre Sants i la Trinitat Nova. A les 5.54 hores s’ha afegit al servei el tram entre Zona Universitària i Maria Cristina, que són tres parades. Però per facilitar les feines de reparació de l’avaria a les 7.48 h s’ha tornat al tall de Sants a Zona Universitària, de manera que han quedat sense servei totes les estacions que fan servir els estudiants que van als campus de la Diagonal.

A les 10, el servei tornava a cobrir la línia sencera, tot i que la mateixa companyia ha advertit que durant una estona l’interval de temps entre combois seria superior a l’habitual.

 

 

Més informació

Nou comentari