Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els autobusos només obriran les portes del darrere per evitar el contacte passatgers-conductors
  • CA

El que inicialment ha sigut un conflicte entre sindicats i TMB, al cap d’unes hores ha acabat en un acord per evitar el contacte i fins i tot la proximitat entre els passatgers i els conductors d’autobusos. No hi haurà cordó sanitari, però sí una mesura per garantir la separació física entre el personal i els viatgers. La clau és que els conductors no vendran bitllets en cap cas –s’haurà de pujar a l’autobús amb el títol de transport ja adquirit, sigui quin sigui– i només s’obriran les portes del darrere, de manera que la gent no pujarà per la porta que obliga milers de persones a passar a tocar dels xofers.

Ho ha anunciat aquest divendres al vespre TMB en un comunicat en què puntualitza que la conselleria de Territori i Sostenibilitat ha dictat una resolució per “mantenir la prestació dels serveis de transport col·lectiu garantint, alhora, el compliment de les recomanacions de les autoritats sanitàries, tant per als usuaris com per als treballadors”.

“Durant el dia d’avui, la direcció de TMB ha mantingut diverses reunions amb els representants sindicals, que han realitzat diferents propostes per contribuir a l’adopció d’aquestes mesures”, indica el comunicat.

A més a més, TMB ha tancat aquesta tarda els punts d’informacions on es fan moltes de les gestions i es venen els títols de transport bonificats. Ara, aquestes serveis “es prestaran de manera telefònica i telemàtica”. Quan s’acabi l’emergència, l’ATM buscarà els mecanismes per “compensar els títols de viatge que no s’hagin pogut utilitzar i que hagin caducat”, una qüestió que ja ha provocat queixes aquest matí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Shellie a gener 22, 2021 | 02:38
    Shellie gener 22, 2021 | 02:38
    Happy New Year 2021!!! Are you working tomorrow?
  2. Icona del comentari de: Mercedes a octubre 27, 2022 | 23:07
    Mercedes octubre 27, 2022 | 23:07
    Hi!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa