Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Autobusos a demanda als barris d’El Farró-Galvany de Sarrià-Sant Gervasi
  • CA

Transport Metropolitans de Barcelona i el consistori materialitzaran el 28 de novembre el nou servei d’autobús a demanda pels barris d’El Farró-Galvany al districte de Sarrià-Sant Gervasi, que seguirà els passos dels que ja es van presentar a Montbau, Torre Baró i Torre Baró Sud-Vallbona Sud. El primer consell de barri ha servit per resoldre els dubtes als veïns i veïnes respecte una iniciativa pensada per millorar les seves necessitats de mobilitat.

El seu funcionament consistirà en l’ús de l’aplicació ‘El meu Bus’, de tal manera que els usuaris només s’hi hauran de registrar, fer la reserva seguint els passos requerits i finalment anar a la parada d’origen concreta quan el bus estigui a punt d’arribar per recollir-lo. En el cas que no hi hagi cap petició, el vehicle es quedarà aturat en el punt de regulació.

A banda de l’aplicació mòbil, les peticions també es poden fer per mitjà d’una trucada telefònica gratuïta mentre que l’aplicació ‘El meu bus’ es podrà descarregar sense cost econòmic a les botigues virtuals d’Android i Apple. Aquesta aplicació donarà la possibilitat de modificar o cancel·lar una petició, rebre avisos de possibles variacions del servei, consultar les reserves fetes amb anterioritat així com indicar si l’usuari viatja en cadira de rodes o amb un cotxet de nadó.

Proves pilot sense cost econòmic durant cinc dies

Entre el dilluns 21 i el divendres 25 de novembre els veïns i veïnes tindran l’oportunitat de provar el servei sense cap cost econòmic -no hauran de validar els títols de transport- amb l’ajut d’un informador. De fet, un bus buit ja ha iniciat les primeres proves.

Laia Bonet, presidenta de TMB, qualifica el servei “d’eficient i sostenible” perquè farà que el bus circuli només quan té una demanda real, per la qual cosa s’evitaran emissions. També està convençuda que permetrà als veïns i veïnes disminuir el temps d’espera i trajecte. L’objectiu és, alhora, millorar l’eficiència i flexibilitat de les línies que ja funcionen a la zona i que mantindran la seva freqüència de pas habitual.

Un sistema intel·ligent amb 16 parades fixes per escollir el lloc de pujada

El trajecte es basa en un sistema intel·ligent que quadra amb antelació les sol·licituds de desplaçament dels usuaris; a Sarrià hi haurà 16 parades per triar el lloc de pujada, el de baixada -per un sol dia o de manera periòdica- i l’hora dins de l’horari predeterminat, és a dir, de 7 a 21h de dilluns a divendres, de 8 a 21h els dissabte i de 9 a 21h els diumenges.

A partir del dia 14 TMB i l’Ajuntament distribuiran fullets i cartells als equipaments mentre que la campanya informativa es complementarà amb sistemes d’informació als autobusos i les parades.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sara a abril 18, 2023 | 11:25
    Sara abril 18, 2023 | 11:25
    No m'aclaran res .No se les paradas ni el telèfon per trucar. Molt malament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa