L’Advocacia de l’Estat reclama diners als taxistes per un error que atribueix a Elpidio Silva

L'exjutge defensa que ha estat una confusió i que apel·la l'escrit presentat per l'organisme estatal

Un error atribuït a l’advocat Elpidio José Silva podria costar diners als taxistes. És el que pretén l’Advocacia de l’Estat en un escrit que ha fet arribar al jutjat mercantil número 6, que ha rebut una de les cinc demandes que ha presentat el despatx de l’exjutge en nom de centenars de taxistes per competència deslleial contra empreses com Uber i Cabify. L’advocat de l’Estat José María Molero sol·licita al jutge que estudiï el cobrament de costes judicials per la seva participació al procés. 

Molero argumenta que l’advocat dels taxistes, amb qui el col·lectiu ha tingut mala maror, s’ha equivocat perquè ha interpel·lat l’Advocacia de l’Estat perquè valori una de les seves peticions, que és la revocació de les llicències VTC perquè s’utilitzen de forma urbana i no interurbana, que és pel que realment serveixen, segons defensa l’advocat dels taxistes Elpidio José Silva en conversa amb el TOT Barcelona. 

L’advocat de l’Estat retreu a l’exjutge que hauria d’haver utilitzat la via contenciosa administrativa i no haver acudit directament a ell per plantejar la revocació de les llicències. Silva contesta que l’Advocacia de l’Estat ha entès que havia estat demandada, però l’exjutge matisa que només s’hi ha referit de forma “consultiva”. Ho ha fet perquè el jutjat mercantil número 6 ha rebutjat la petició de revocar les llicències i l’advocat dels taxistes ha consultat l’advocacia de l’Estat per aconseguir que el jutge accepti la seva petició. 

Silva detalla que ha presentat cinc demandes per competència deslleial contra diverses empreses en nom d’uns 1.700 taxistes. Algunes d’elles, celebra, han estat acceptades de forma completa. En altres casos, però, el jutge ha rebutjat algunes peticions que fa, com és el cas en què l’Advocacia de l’Estat s’ha vist involucrat. “És un gran èxit”, diu. 

Sobre l’exigència de diners que fa l’Advocacia de l’Estat als taxistes –que podria ser d’uns 4.000 euros segons estimacions de fonts jurídiques consultades per aquest diari–, Silva anuncia que han apel·lat la reclamació, i opina que quedarà en res. 

Nou comentari