Advertència a Uber: o adapta el seu sistema o l'”administració actuarà”

La plataforma treballarà amb taxis i ho haurà de fer amb el mateix algoritme per a tots els usuaris

La presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi (Imet) i regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha advertit Uber que si no compleix amb les condicions que s’exigeixen a la resta d’operadors que treballen amb el taxi, no podrà donar tenir l’autorització per operar a Barcelona. Uber ha anunciat que tornarà a la capital catalana el proper dimarts.

En declaracions als periodistes, Alarcón ha explicat que aquestes condicions són que Uber tingui el mateix sistema de càlcul de tarifes per a tots els usuaris, un sistema que “encara no tenen integrat”, i ha advertit que qualsevol plataforma que vulgui actuar amb una política de taxis haurà de fer-ho complint amb les condicions. Plataformes com Uber i Cabify utilitzen algoritmes ocults per calcular el preu de cada trajecte.

Segons van explicar fonts d’Uber a Europa Press, els treballadors que iniciïn la seva activitat amb l’empresa a Barcelona operaran amb el mètode del taxímetre, atès que no els està permès per part de l’Imet establir un preu tancat abans de la cursa –el que suposaria l’aplicació de la tarifa 3–.

Així i tot, Alarcón ha assegurat que si Uber no completa tots els tràmits administratius per adaptar-se a les condicions de l’Imet “l’administració actuarà”, i ha avisat que si un vehicle surt amb la tarifa 3 té la possibilitat de ser sancionat donat que no estaria complint amb la normativa de l’Imet.

Respecte a les mobilitzacions anunciades pels taxistes si la tornada de Uber es fa efectiva, Alarcón ha confiat que els taxistes saben perfectament –ha dit– que des de l’Imet no aplicaran “mai regles de joc diferents entre uns i altres perquè l’administració no pot ser diferent en funció de qui ho demani”.

La presidenta de l’Imet ha afegit que esperarà a veure què passa la setmana que ve i ha optat per gestionar la situació “amb calma i respectant la legalitat i el reglament”.

Més informació

Nou comentari