Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Adif construirà un aparcament per a trens de l’AVE a la Sagrera
  • CA

Adif ha anunciat la licitació de dos contractes per un valor pròxim als 2,9 milions d’euros per construir un aparcament per a trens d’alta velocitat a la zona de Sant Andreu Comtal, a Barcelona, en el marc de l’àmbit d’actuació de la Sagrera. La iniciativa té com a objectiu flexibilitzar i optimitzar l’explotació ferroviària dotant la zona nord de Barcelona de més espai d’estacionament. El termini d’execució previst de quatre mesos.

A banda, s’aprofitarà un espai que actualment no té cap ús ferroviari fins que es configurin de forma definitiva les vies d’alta velocitat i l’esquema de vies de la futura estació de la Sagrera. El nou aparcament estarà connectat a la via 2 de l’AVE Barcelona-Figueres i discorrerà majoritàriament per un túnel. La zona tindrà tres vies d’apartat, dues de les quals amb més de 400 metres de longitud que serviran per a dobles composicions. La tercera superarà els 300 metres i serà per a composicions simples.

De forma paral·lela s’ha licitat el contracte per a la redacció del projecte i l’execució de les obres d’instal·lacions de protecció civil i seguretat, amb un pressupost que supera els 600.000 euros. Aquest contracte inclou les tasques d’obra civil per construir una galeria d’evacuació i les passeres d’accés, els sistemes de detecció i extinció d’incendis, contra intrusió, circuït tancat de televisió, abastiment d’aigua o hidrants exteriors, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa