Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
300 trucades al dia per demanar informació sobre la Zona de Baixes Emissions
  • CA

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha atès des del 14 de novembre i fins aquest dijous un total de 4.114 trucades per demanar informació sobre la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i, en els últims dies, el telèfon d’AMB Informació ha rebut 300 trucades diàries.

En un comunicat aquest divendres, l’AMB ha dit que ja ha acabat la instal·lació de la senyalització viària definitiva a la sortida de les rondes de Barcelona i en els nuclis urbans dels cinc municipis que integren la ZBE.

En total, s’han instal·lat un centenar de senyals, prop de 40 al voltant de les rondes i més de 60 en els municipis metropolitans, en què s’indiquen les restriccions de circulació en vigor des d’aquest 1 de gener durant els dies feiners de 7 a 20 hores en aquesta zona.

Actualment, ja estan en funcionament un total de 56 càmeres fixes –36 a Barcelona i 20 a la resta de municipis– i un vehicle amb càmeres, i durant els propers dies s’instal·laran les càmeres restants fins arribar a les 120 previstes, que preveuen llegir les matrícules de 1,5 milions de vehicles a el dia.

També han crescut les peticions de la T-Verda, i l’AMB ja ha tramitat 5.969 targetes, que es lliuren de forma gratuïta als conductors que desballestin un vehicle contaminant i passin a utilitzar el transport públic. Aquestes targetes permeten anar amb metro i autobús de forma il·limitada, i entre novembre i desembre de 2019 s’han gestionat 350 T-Verda cada mes.

Fins aquest dijous, 5.034 propietaris de vehicles contaminants s’han inscrit en el registre metropolità d’exempcions i autoritzacions, i la pàgina web de l’ZBE va registrar el dia d’entrada en vigor de la norma més de 10.000 usuaris i 6.000 comprovacions i consultes de matrícules.

El vicepresident de Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, ha dit que la ZBE és un “pas històric” per lluitar contra la contaminació, tot i que admet que encara és aviat per comprovar-ne els efectes reals sobre la reducció de la circulació, ja que som en ple període nadalenc.

Més notícies
Barcelona redueix un 11% el trànsit en el primer dia de restriccions per contaminació
Notícia: Barcelona redueix un 11% el trànsit en el primer dia de restriccions per contaminació
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona compara les dades d'aquest matí amb la presència de cotxes del 23 de desembre
Xoc d’egos entre Colau i l’alcalde de Madrid per la Zona de Baixes Emissions
Notícia: Xoc d’egos entre Colau i l’alcalde de Madrid per la Zona de Baixes Emissions
Comparteix
Almeida qualifica d'"enganyifa" la mesura de Barcelona i l'alcaldessa el repta "a veure qui redueix més la contaminació"
Barcelona estrena sense multes la restricció de trànsit contra la contaminació
Notícia: Barcelona estrena sense multes la restricció de trànsit contra la contaminació
Comparteix
Tot el que s'ha de saber de la Zona de Baixes Emissions, que entra en vigor aquest dijous
L'entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions obliga a reforçar el transport públic / ACN
L’AMB invertirà més en transport públic per complementar la Zona de Baixes Emissions
Notícia: L’AMB invertirà més en transport públic per complementar la Zona de Baixes Emissions
Comparteix
El nou pressupost de l’ens supramunicipal preveu destinar gairebé 330 milions a diferents programes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa