Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 30% dels tiquets de les zones blava i verda ja es paguen amb una app mòbil
  • CA

El 30% dels tiquets diaris per pagar l’àrea blava i verda de Barcelona es gestionen a través de l’app smou, i en concret el servei apparkB. Segons explica l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat, es tracta d’una xifra que segueix un creixement des que es va posar en marxa ara fa un any, cosa que també demostra “el nivell de digitalització” i els “hàbits sostenibles” de la ciutadania. L’aplicació permet pagar l’estacionament sense necessitat d’haver d’anar al parquímetre i fer-ho pel temps exacte d’estacionament. A banda de la ciutat de Barcelona, l’app també es pot fer servir en altres ciutats metropolitanes com L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Badalona.

Addicionalment al pagament de l’àrea blava i verda, l’smou permet a tots els usuaris que hagin activat el servei l’entrada automàtica als aparcaments B:SM. La barrera de l’aparcament s’obre automàticament a través d’un lector de matrícula i el pagament de l’estada es realitza mitjançant el mòbil a la sortida. Recentment, l’smou ha incorporat un nou servei. Es tracta de l’Endolla Barcelona, en què els usuaris de vehicle elèctric poden carregar-lo directament a la xarxa pública de recàrrega elèctrica a través del mòbil.

Pròximament, l’aplicació vol incorporar nous serveis i funcionalitats com la possibilitat d’utilitzar vals horaris i descomptes dels aparcaments B:SM, la integració de nous municipis de l’àrea metropolitana o la incorporació del pagament de l’àrea verda per a residents de Barcelona.

En un any, 160.000 usuaris s’han registrat a l’aplicació smou i han realitzat tres milions d’operacions. En total, l’aplicació ha tingut 200.000 descàrregues.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa