El 28% dels cotxes de Catalunya es quedaran sense poder entrar a Barcelona al gener

Ho adverteix la patronal de concessionaris de vehicles basant-se en dades de la DGT

El 27,85% del parc de turismes i tot-terrenys a Catalunya no tenen distintiu ambiental i a partir de l'1 de gener no podran circular per la Zona de Baixes Emissions de Barcelona, segons les dades publicades aquest dilluns per FACONAUTO i basades en dades de la DGT. Es tracta dels vehicles antics més antics i contaminants del parc mòbil: models de gasolina anteriors al 2000 i dièsels del 2006.

Més info: Els cotxes antics prenen el centre de Barcelona contra la Zona de Baixes Emissions de Colau

A més, un 32,91% tenen l'etiqueta B, i són models gasolina matriculats a partir del 2000 i dièsels des del 2006. Gairebé el 30% restant són cotxes amb etiqueta C, models de gasolina matriculats a partir del gener del 2006 i dièsels que circulen des del 2014.

Els d'etiqueta CERO emissions elèctrics només són el 0,13% del parc mòbil a Catalunya, mentre que els ECO, que inclouen els híbrids, són un 1,48% del total.

Segons Faconauto, les xifres posen de manifest "el greu problema que pateix l'automoció", amb un parc mòbil envellit i amb un fort impacte mediambiental. En aquest sentit, ha insistit en renovar el parc de vehicles.

"La millor manera d'avançar cap a una mobilitat descarbonitzada i sostenible és matricular un vehicle nou, independentment de l'etiqueta que tingui", ha assegurat la vicepresidenta de Faconauto, Marta Blázquez. Segons la patronal de concessionaris, "davant de la manca de govern" a Espanya són "les comunitats autònomes que poden donar resposta a aquesta urgència".

Més informació
Comentaris (5)
Xavi Fa 3 mesos
No podem comprar cotxes i a mes contaminar per fabricar-los. Aquesta mesura es injusta i no arregla res.
Ramon Fa 3 mesos
Confio que aquesta ocurrència li farà perdre Barcelona als pudents.
FRAN BCN Fa 3 mesos
Com sempre aquesta mesura afecta a gent amb pocs recursos econòmics i gent gran...felicitats polítics..
Volem respirar Fa 3 mesos
Un 28% encara són pocs. Si fos per mi no n'entraria cap. L'aire merdós que ens deixen és altament cancerigen. Però els interessos econòmics i la "comoditat" d'aquests inconscients passen al davant i a poc a poc ens van matant a tots, infants i avis, tinguem cotxe o no.
el talp venjador Fa 3 mesos
més aire merdós deixen els creuers, els avions i certa classe de gentusa que no es renta mai i es dedica a insultar als treballadors que necessiten del vehicle privat per anar a treballar perquè no tenen més opcions. Segur que tu ni treballes.
Sometent Fa 3 mesos
Si clar... compra compra compra!!! A la meeeerda hombre ja!!