Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un de cada 10 vehicles que passen per la Zona de Baixes Emissions encara són contaminants
  • CA

Les càmeres de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) han registrat al gener que un de cada deu vehicles que circulen per Barcelona encara són contaminants. Són les conclusions del primer mes d’aplicació de la mesura restrictiva als cotxes i motos contaminants, que ha exposat el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia (comuns). Aquesta dada suposa una disminució del 50% respecte al 2017, segons ha celebrat Badia.

Fa tres anys es van registrar 2 de cada 10 vehicles a la capital catalana que eren contaminants. Així, Badia ha posat en valor que la meitat dels cotxes contaminants que circulaven per la ciutat el 2017 ja no ho han fet aquest gener. En total, el regidor ha xifrat en 40.000 els vehicles que no tenen dret a etiqueta ambiental els que han desaparegut de la capital catalana. 

Paral·lelament, Badia ha exposat que la ciutat ha vist com es reduïa el trànsit per primera vegada des de finals de la crisi. La disminució ha estat tímida, d’entre el 2 i el 5% al gener respecte al mes anterior, però el regidor d’Emergència Climàtica ha tret pit de la xifra. “És històrica”, ha afirmat. De tota manera, ha matisat que la ZBE no ha estat l’únic element que ha permès reduir el trànsit. Els nous títols de transport, amb l’entrada en vigor de la T-usual que “ha batut rècords”, les noves estacions de metro com la Zona Franca o l’augment de les estacions del Bicing han estat altres factors. 

Barcelona redueix el trànsit per primera vegada des de finals de la crisi

A més, Badia ha admès que entre el 8 i el 10% dels vehicles gravats per les càmeres de la ZBE no tenen dret a etiqueta i, per tant, si segueixen circulant a partir de l’abril seran multats. Respecte als avisos per carta que s’havien de fer als usuaris que entrin a l’espai restringit sense complir els requisits, ha detallat que encara no s’han començat a enviar perquè alguns ajuntaments de l’àrea metropolitana no han aprovat la normativa de la ZBE fins al gener. 

Quant a les emissions de gasos contaminants, Badia ha precisat que al primer mes de 2020 s’ha viscut una reducció del 19% de les emissions d’òxid de nitrogen (NOx). 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa