Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un terç dels pisos d’interior d’illa de l’Eixample podrien tenir molta més llum natural, diu la UIC
  • CA

Un 36% dels pisos que donen a l’interior de les illes de l’Eixample passarien a tenir molt bones condicions de llum natural amb un sistema de robots mirall, segons un estudi de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) Barcelona. El treball proposa regular la llum dels edificis amb una aplicació mòbil i un sistema de miralls instal·lat a l’interior de l’illa que redirigiria els rajos de sol a les cases. En cas de rebre diverses sol·licituds alhora, el sistema triaria quines peticions atendre segons criteris d’eficiència. L’estudi s’inspira en els ideals de l’urbanista Ildefons Cerdà, que preveia la llum solar directa per a tots els habitants de l’edifici, i ha estat elaborat pels professors de UIC Barcelona School of Architecture Ana Cocho-Bermejo i Diego Navarro Mateu.

Cocho-Bermejo assenyala que el treball s’ha “focalitzat a millorar la interacció dels habitants dels edificis amb el seu entorn immediat” i es basa en la idea d’illa eficient. Navarro destaca que els objectius de l’estudi són “una conseqüència directa de la preocupació pel sanejament del teixit urbà de l’Eixample, unida a una crisi evident en la qualitat dels habitatges”.

El sistema per reorientar la llum que recull l’estudi s’anomena UDaMas i es basa en la tecnologia de l’internet de les coses. L’estudi s’ha presentat al congrés anual sobre educació i recerca en disseny arquitectònic assistit per ordinador a Europa (eCAADe) i n’han donat a conèixer els resultats aquest dijous amb motiu del Dia Mundial de les Ciutats, declarat per les Nacions Unides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa