Suspès a última hora el desnonament d’una parella d’un pis de Càritas a Sant Andreu

La Fundació Foment de l’Habitatge Social i el Sindicat de l’Habitatge de Sant Andreu han arribat a un acord per suspendre el desnonament previst per divendres d’una parella usuària de Càritas, que viu en una casa preparada per a vuit persones. El sindicat ajudarà la família a buscar un nou habitatge en els pròxims quatre mesos amb el compromís de lliurar les claus el 5 de novembre. La parella va entrar a viure a la casa el 2015 amb els seus fills, però des del 2019 viuen sols i en un primer moment no van acceptar anar a viure a un pis més petit ni haurien mostrat voluntat de negociar.

Actualment hi ha 36 famílies en situació de precarietat, moltes amb fills, que estan en llista d’espera per accedir a una casa, segons fonts de la fundació, promoguda per la mateixa Càritas. Totes les parts valoren positivament l’acord signat aquest dimecres al vespre que ha desencallat la situació després d’una reunió de la Fundació, el Sindicat i l’Ajuntament de Barcelona. La parella podrà viure quatre mesos més a la casa, que al novembre es posarà a disposició d’una de les famílies de la llista d’espera.

Per pressionar en les negociacions, el Sindicat de l’Habitatge els darrers dies ha difós imatges de cartells on es pot llegir que “Càritas desnona famílies”, han afirmat que la institució “té les mans molt brutes” i que “especula amb l’habitatge”. La Fundació Foment de l’Habitatge Social gestiona uns 400 habitatges socials a Barcelona per a famílies en situació de vulnerabilitat derivades de Càritas. Ofereix contractes de lloguer social lligat a un pla de treball i acompanyament fins que la família es recupera.

Nou comentari