Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos solars buits i 72 pisos per fer: la reivindicació històrica del Clot

L’Associació de Veïns Clot – Camp de l’Arpa ha tret a la llum un total de 14 solars buits –dos municipals– sobre els quals consideren que es podria construir, en l’escenari més optimista, uns 400 habitatges. Augmentar el volum de pisos amb preus assequibles és una reivindicació històrica del teixit associatiu del barri, que encara avui lamenta el “poc interès real” dels polítics per solucionar “un problema greu de fa molts anys”. L’entitat veïnal va organitzar dijous una ruta per donar a conèixer la situació d’alguns d’aquests solars, mostrant especial interès en els dos que són propietat de l’administració. Segons el secretari de l’associació, Miquel Catasús, a la gent “també li costa interessar-se” per aquests assumptes, encara que manifesta que l‘augment disparat dels lloguers i l’èxode de famílies del barri és una realitat.

La Magalí, veïna des de fa cinc anys i membre de l’Observatori d’Habitatge i Turisme del Clot, sosté que el problema de l’habitatge “ha estat sempre”. De fet, explica que l’Observatori es crea fa sis anys per intentar corregir el que consideren una anomalia que encara dura avui dia. I com els altres, també ho atribueix a la “manca d’ambició política”. Entre els participants, força gent de l’associació veïnal i algun veí independent interessat en saber què passa amb l’habitatge al barri. És el cas de l’Eduardo, que considera que la manca d’habitatge és un problema “que mai acabes de saber per què té una solució tan difícil”. “Per això vinc a la ruta, per saber per què hi ha aquests solars buits i què es pot fer amb ells”, conclou.

La ruta ha explicat què du un dels documents de treball de l'Ajuntament | AVV Clot - Camp Arpa
La ruta ha explicat què du un dels documents de treball de l’Ajuntament | AVV Clot – Camp Arpa

Els dos solars més significatius

Des de l’AVV expliquen que l’Ajuntament els ha presentat un document de treball, “res definitiu”, amb diferents solars que conviden a fer pisos. La majoria són privats i caldria, abans de res, expropiar-los als seus amos. Però des de l’entitat critiquen que n’hi ha dos de titularitat municipal, un d’ells des de fa anys, i que l’Ajuntament mai s’ha pres seriosament l’opció de construir habitatges en aquests terrenys.

El primer solar que desperta certa indignació està al carrer de Nació. Un total de 1.595 m² que, segons els càlculs veïnals, podrien acollir 30 habitatges. Els veïns expliquen que l’Ajuntament el va expropiar l’any 2015, però que des de llavors ha al·legat “problemes jurídics” per no construir els habitatges. “Primer ens deien que hi ha un racó del solar que pertanyia a un veí i que això ho complica tot. Després, amb el canvi de govern, es va decidir no enderrocar unes casetes que hi ha a la zona i buscar una alternativa que mai ha arribat a concretar-se”, manifesta Catasús.

L’altre espai municipal que es reclama és més petit. Ubicat al carrer d’Aragó, 531, es tracta de 672 m² que allotjarien uns 42 habitatges. “L’Ajuntament ens deia que no era municipal, però sabíem, per rumors al barri, que sí que ho era”, detalla Catasús, que alhora explica que la confirmació oficial del consistori els va arribar farà cosa de mig any. La idea era tirar el projecte endavant, però l’etern cicle electoral i el canvi de govern ho han aturat tot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa