Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Saps quins són els 5 districtes de moda de Barcelona? T’ho expliquem
  • CA

Si et establir-te a Barcelona, ​et convé saber quins són els districtes on trobaràs més competència a l’hora de buscar un lloc on viure, on tothom busca habitació, segons les dades de badi, l’aplicació líder de lloguer d’habitacions. En aquests districtes les sol·licituds de lloguer han augmentat més del 10% respecte a l’any anterior: Sant Andreu, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi, Nou Barris i Horta-Guinardó.

Una habitació al districte de Sant Andreu que es lloga a Badi per 570 euros / Badi

Una habitació al districte de Sant Andreu que es lloga a Badi per 570 euros / Badi

En aquests districtes, cada habitació rep més de 90 sol·licituds de lloguer. Així que sí, aquí és on es cou tot. Badi, l’aplicació per llogar habitacions a llarg termini, ens facilita els preus mitjans d’aquestes zones i el tipus d’habitacions que podem trobar.

Tots aquests districtes, menys Sarrià-Sant Gervasi, estan per sota de la mitjana (429 euros mensuals) dels preus de lloguer d’habitacions a Barcelona.

El mapa dels cinc districtes més sol·licitats de Badi

Però, quin tipus d’habitacions pots trobar en aquests districtes? Els preus varien des de 300 € euros fins a 900 € per a les habitacions més grans, cèntriques i lluminoses. De fet moltes habitacions grans es lloguen fins i tot a parelles perquè resulten més econòmiques.

Què diuen els amfitrions dels pisos?

Gabriela, 33 anys 
Lloga el seu pis en badi al districte de Sarrià-Sant Gervasi

La zona alta de Sant Gervasi, que limita amb Gràcia, és un oasi dins de la ciutat, allunyat de l’enrenou del centre. Ofereix la calidesa de viure en comunitat, amb les típiques botigues de barri i els bars on trobes la gent de sempre. Tinc la sort de viure en un antic xalet del 1900 ubicat en un dels famosos passatges de vianants privats de la ciutat, amb una tranquil·litat que no té preu. És un districte autèntic i ple de vida, molt ben comunicat. Als carrers es respira alegria i no cal sortir del barri, ja que ho té tot: botigues originals i úniques, estudis de ioga, una oferta gastronòmica variadíssima i tots els serveis a mà.

Júlia, 29 anys
Lloga una habitació a badi al districte de Nou Barris

Vaig triar aquesta zona per la bona connexió de transport públic que oferia fins a la meva feina. Hi ha molt ambient per la zona i molts bars organitzen els dijous el Pinxu-Panxo, una ruta de tapes per tot el districte. A més, per a la gent jove s’organitzen moltes activitats els caps de setmana als casals de la zona.

Els atractius dels districtes més buscats

Els cinc territoris que registren més sol·licituds per llogar habitació tenen característiques diverses, però són tots cinc atractius per al públic jove que vol gaudir del caliu de barri sense renunciar a bona accessibilitat en transport públic.

Sant Andreu

Aquest barri, que encara recorda que era un poble i que conserva l’orgull identitari –com Gràcia–  manté l’esperit de poble al seu casc antic amb carrerons agradables per passejar, botigues de proximitat on trobar de tot a preus assequibles i locals de restauració i oci per al cap de setmana. Amb el cos a la plaça Orfila, on per fi s’han començat les obres per restaurar la cúpula de l’església de Sant Andreu de Palomar.

Nou Barris

Els 13 barris que integren el districte de Nou Barris també poden presumir de protagonisme veïnal: multitud d’entitats culturals, socials o reivindicatives organitzen activitats i aconsegueixen millores per al dia a dia dels residents. Una novetat important que revaloritzarà la zona, en concret el barri de Porta, és l’acord pel qual l’Ajuntament ha adquirit l’antic camp de futbol de la Damm, que es transformarà en un gran corredor verd. 

Sants-Montjuïc

És una zones de gran èxit entre els estudiants que busquen pis. Ben comunicada amb tren, metros i autobusos interurbans, té una interessant vida nocturna que ha sabut ser compatible amb el descans. La festa major de Sants, la tercera setmana d’agost, guanya adeptes any rere any i ja li disputa a Gràcia el protagonisme festiu gràcies a concerts menys massificats, decorats visiblement artesans i barres a preus populars. A l’altra meitat del districte hi ha el Poble-sec, el barri on va créixer Joan Manuel Serrat i que ara està més de moda que mai, especialment per les terrasses del carrer Blai. I des d’allà s’aixeca la muntanya de Montjuïc, la muntanya de la cultura, amb el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors, el teatre Grec, el MNAC i la Fundació Miró.

Horta-Guinardó

És un districte que no havia acaparat fins ara l’interès immobiliari però que cada cop està més al radar dels joves –i no tant joves– pels seus preus interessants. A Horta, la plaça Eivissa és un punt neuràlgic clàssic. Al capdamunt del districte hi ha els vells búnquers del Turó de la Rovira, amb vistes magnífiques de la ciutat. I al Guinardó, el recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau, que ha traslladat a un edifici de nova planta l’activitat mèdica i ha reconvertit l’obra imponent de Domènech i Montaner per a usos culturals i per visitar-lo. 

Sarrià-Sant Gervasi

És l’únic dels 5 districtes més demandats que no competeix per preu sinó per qualitat: l’abundància de centres escolars de tots els nivells –des de la infantesa fins a postgraus– atreuen multitud d’estudiants i de famílies amb nens. Els carrers estrets i les places tranquil·les configuren uns barris on encara es troben les torretes de famílies benestants però no opulentes, el fantàstic carrer Major de Sarrià –i la imprescindible pastisseria Foix a la plaça. Com a cirereta del districte, Vallvidrera, on es viu en ple bosc tot i ser dins de la ciutat: ni tan sols cal cotxe per arribar-hi, perquè els Ferrocarrils de la Generalitat t’hi porten, fins i tot si vols arribar a la carretera de les Aigües, lloc predilecte dels runners de Barcelona.  

Viure en aquests districtes està en auge. Si vols una habitació o tens una habitació lliure, descarrega’t badi, l’aplicació per llogar habitacions a llarg termini i gaudeix de la vida a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa