Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una rua de Carnestoltes per celebrar una ocupació acaba amb càrregues policials
  • CA

La rua de carnestoltes al barri de la Bordeta, al districte de Sants-Montjuïc, ha acabat amb càrrega policial. El Grup d’Habitatge de Sants participava en l’acte festiu i ha volgut “visibilitzar” una ocupació que, des de fa dos dies, es dona al carrer Olzinelles número 105, segons explica una membre del grup, Llum Oliver. La reivindicació de l’ocupació per part de tres famílies, però, ha desembocat en l’actuació dels Mossos d’Esquadra.

Oliver relata com les famílies han penjat una pancarta per fer saber que estan vivint a l’edifici. Mentre ho feien, però, ha saltat una alarma que ha enviat un avís a la policia catalana, que s’ha presentat al lloc. Gràcies a l’alarma, detalla Oliver, els Mossos poden desallotjar l’edifici. Els participants de la rua, però, s’han mantingut a les portes del bloc fins que ha arribat la Brigada Mòbil (Brimo).

Instants abans de la càrrega dels antiavalots, un agent de seguretat ciutadana de la policia de la Generalitat advertia els presents que era una “concentració il·legal”. “El que no marxi serà identificat i serà sancionat”, amenaçava, segons es pot veure al vídeo difós per Victoria Canalla a Twitter.

Oliver lamenta que els Mossos estan identificant els activistes fent ús de la llei de seguretat ciutadana 4/2015, coneguda com a llei mordassa.

Sense detencions

Fonts dels Mossos d’Esquadra situen els fets al voltant de les 20.30 hores, quan van rebre un avís perquè l’alarma antirobatoris d’un pis va saltar. Fonts de la policia catalana afirmen que una concentració d’entre 50 i 70 persones pretenia “ocupar l’edifici” situat al carrer Olzinelles 105. No hi van haver detinguts però sí identificats, segons detallen fonts policials. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa