Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PSC es queda fora del decret d’habitatge que defensava el govern municipal

El PSC s’ha abstingut aquest dimecres en la votació al Parlament per convalidar el decret llei d’habitatge que l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona, qual formen part els socialistes, defensaven amb entusiasme. De fet, els comuns han votat a favor de l’aprovació a la cambra de la norma llançada pel govern de la Generalitat fa unes setmanes.

De fet, les entitats socials i la regidora d’Habiatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, han celebrat la convalidació al Parlament del decret d’accés de mesures urgents a l’habitatge amb els vots de JxCat, ERC, comuns i la CUP, informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

La portaveu de la PAH de Barcelona, Lucía Delgado, ha afirmat que “ja no hi ha excuses per part dels grans tenidors ni dels jutjats perquè no s’apliqui íntegrament”. La portaveu del DESC, Irene Escorihuela, ha destacat que siguin considerats grans tenidors les persones físiques amb més de 15 habitatges ja que fins ara “s’escapaven per aquí i hi havia molts desnonaments que s’estaven executant”. La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, per la seva banda, ha aplaudit que el contingut “no té res a veure” amb el decret 24/2015.

La portaveu de la PAH, Lucía Delgado, ha criticat el “canvi de posicionament” del PSC, que s’ha abstingut en la votació, i li ha demanat “si està a favor de la ciutadania o dels interessos de partit i dels lobbys econòmics”. Així mateix, ha carregat durament contra Ciutadans i el PP per votar en contra. “És un insult a totes les famílies que han estat desnonades de les seves cases. És una vergonya que votin en contra de lleis que defensen les famílies i els drets humans“, ha assenyalat Delgado des dels passadissos del Parlament, des d’on ha emplaçat les dues formacions a què “entreguin les seves actes i es dissolguin”.

Delgado també ha valorat que amb la convalidació del decret “és molt important que es plantegin mesures valents, ambicioses i dotades de pressupostos”.

La regidora, celebra que la norma tiri endavant

Pel que fa la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, ha expressat la seva satisfacció en nom del govern municipal i ha dit que la convalidació del decret és un “pas importantíssim per millora la garantia del dret d’accés a l’habitatge a Catalunya”. Martín ha comentat que han estat “sis mesos intensos de negociació” amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i ha valorat que ara es tractin conjuntament les polítiques urbanístiques i les polítiques d’emergències, que fins ara s’havien tractat per separat, ha comentat. A més, ha subratllat que ara es “corresponsabilitza” als grans tenidors i fons d’inversió, a qui ha acusat “d’aprofitar-se de la vulnerabilitat de les famílies en situació de vulnerabilitat”.

El decret aprovat aquest dimecres és el segon del departament de Territori de la legislatura, el primer el va retirar abans de debatre’s al ple del Parlament perquè no tenia garantida la seva aprovació. En el marc del ple del Parlament, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat que el decret dona una “resposta ferma i transversal” a les necessitats de la societat catalana i l’ha qualificat “d’imprescindible” per renovar “de forma consensuada” el marc legislatiu del dret a l’habitatge.

Més notícies

La jutgessa pionera amb el nou decret d’habitatge recula i dona la raó a un fons voltor

Notícia: La jutgessa pionera amb el nou decret d’habitatge recula i dona la raó a un fons voltor
Comparteix
La magistrada obvia la seva anterior posició i activa una ordre de desnonament amb data oberta, com desitjava la propietat i recomanaven els Mossos d'Esquadra
Notícia: La jutgessa pionera amb el nou decret d’habitatge recula i dona la raó a un fons voltor - Mobile

Primer macrodesnonament suspès pel nou decret d’habitatge de la Generalitat

Notícia: Primer macrodesnonament suspès pel nou decret d’habitatge de la Generalitat
Comparteix
La jutgessa obre la porta a què es faci lloguer social a les sis famílies que havien ocupat els pisos del fons voltor Vauras Investment
Notícia: Primer macrodesnonament suspès pel nou decret d’habitatge de la Generalitat - Mobile
Les entitats prohabitatge han celebrat l'aprovació del nou decret / XFDC

El nou decret dona aire a les entitats prohabitatge i posa en guàrdia els promotors

Notícia: El nou decret dona aire a les entitats prohabitatge i posa en guàrdia els promotors
Comparteix
El Sindicat de Llogateres i la PAH Barcelona celebren el pas endavant de la Generalitat, però reclamen més valentia per regular els lloguers
Notícia: El nou decret dona aire a les entitats prohabitatge i posa en guàrdia els promotors - Mobile

L’Ajuntament celebra el decret d’habitatge i s’atribueix el mèrit de la negociació

Notícia: L’Ajuntament celebra el decret d’habitatge i s’atribueix el mèrit de la negociació
Comparteix
La regidora Lucía Martín assegura que "la Generalitat que no pot legislar en aquesta matèria sense Barcelona"
Notícia: L’Ajuntament celebra el decret d’habitatge i s’atribueix el mèrit de la negociació - Mobile

Més lloguer social i la creació d’un índex de preus de referència: les claus del decret d’habitatge

Notícia: Més lloguer social i la creació d’un índex de preus de referència: les claus del decret d’habitatge
Comparteix
El decret ja havia passat pel Parlament però no va ser aprovat. Combatrà “els desnonaments i les emergències habitacionals”
Notícia: Més lloguer social i la creació d’un índex de preus de referència: les claus del decret d’habitatge - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa