Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un pis a la Marina posa fi a la llarga lluita de la Macarena, una jove tetraplègica sense ascensor

La Borsa d’Habitatges de Lloguer de Barcelona ha fet possible aquest dijous que la família de la Macarena, una jove tetraplègica, tingui ara les claus d’un pis on esperen tenir una vida més fàcil. Després de més de vint anys vivint en un primer pis sense ascensor i de només 40 metres quadrats, viure allà s’havia fet “insuportable”. Així ho descriu la Carmen, la mare de la jove, que assegura que ella i el seu marit, en Joan, patien, entre altres coses, per desplaçar la Macarena amb la grua que pujava els esglaons. No hi veien sortida però gràcies a la denúncia pública que van fer, el seu cas va arribar fins a l’Ajuntament de Barcelona a l’estiu i la borsa ha aconseguit trobar-los un nou lloc on viure.

La família de la Macarena ha signat aquest dijous el contracte de lloguer amb la propietat en una de les oficines d’habitatge del consistori i té previst mudar-s’hi passades les festes de Nadal. Tot i que no és un pis adaptat, i per tant continua tenint alguna mancança, té ascensor i prop de 80 metres quadrats. La Carmen reconeix que els ha “costat una mica” pensar que deixaran el seu pis d’Hostafrancs, on tenen molt a prop altres familiars però no té dubtes que “la qualitat de vida serà millor”. Ara, assegura, podrà baixar a comprar quan ho necessiti i podrà accedir sola amb la Macarena al carrer, sense que sigui necessari que l’ajudi en Joan, per exemple.

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, es mostra satisfeta també d’haver contribuït a trobar un pis “després de mesos de feina intensa”. Segons Martín, feia anys que la Carmen estava apuntada al registre de sol·licitants però la gravetat del seu cas familiar no era coneguda pel consistori. Tan bon punt se’n van assabentar van prioritzar-lo en considerar-lo un cas especial.

Inicialment, a través de la borsa, van proposar-li un pis que s’adequava als criteris d’espai i accessibilitat però la família de la Macarena el va rebutjar perquè estava a Sant Andreu i per a ells era important la proximitat d’altres membres que puntualment els ajuden. Finalment, ha estat possible trobar una sortida millor i ara ja tenen les claus del nou pis, ubicat al barri de La Marina de Port. “Ens hauria agradat anar més de pressa però finalment l’hem trobat i esperem que la Macarena i la família pugui fer-hi una vida digne”, apunta Martín.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa