VÍDEO | Bou es presenta en un local ocupat per denunciar la “impunitat” amb què viuen

El regidor del PP considera “intolerable” la passivitat de les administracions

El president del grup municipal del PP a Barcelona, Josep Bou, es va presentar aquest dijous en un local ocupat del carrer Pau Alsina de Gràcia per parlar amb els veïns i denunciar la “impunitat” amb què viuen. El regidor ha difós un vídeo en el qual se’l veu parlar amb tres dones que viuen als baixos i li diuen que una assistenta social de l’Ajuntament els havia recomanat seguir ocupant el local. “Esbrinarem aquesta situació i de confirmar-se exigirem responsabilitats a la regidoria de Serveis Socials”, ha explicat Bou.

L’empresari considera “intolerable” que cada dia s’ocupin pisos i locals a la capital catalana i que els propietaris i els veïns “senten impotència” davant la falta de resposta de les administracions. El PP ha assegurat que la propietat dels baixos tenia el local llest per llogar i que és la seva única font d’ingressos. “Ens sentim impotents, no saps què fer”, ha dit a la formació un dels familiars. Segons explica la dona que surt al vídeo, allà viu una desena de persones, entre elles almenys quatre menors.

Una nova llei més dura

Segons ha denunciat el PP, el local es va ocupar el passat 7 de setembre. Els veïns van gravar una furgoneta que s’aturava davant dels baixos i descarregava matalassos i altres mobles per fer habitable la botiga. Els propietaris van trucar els Mossos el mateix dia, però no van poder desallotjar el local. Creuen que es tracta d’una màfia per la rapidesa amb què van actuar i pel seu gran coneixement de la llei. “Ens deien que els denunciéssim perquè saben que la denúncia és la confirmació legal que viuen allà”, relaten.

El PP vol impulsar una llei estatal que impedeixi les ocupacions i proposen penes d’entre 1 i 3 anys de presó, desallotjaments exprés en 24 hores, evitar que els ocupes es puguin empadronar i donar poder a les comunitats de veïns perquè puguin denunciar als jutjats. “És més necessària que mai una llei que impedeixi aquesta mena d’ocupacions”, ha dit Bou. “La desprotecció dels propietaris és total”.

Comentaris

  Ricard 17/09/2021 1:18 pm
  Bou té tota la raó.
  RAMON A 17/09/2021 1:26 pm
  Per impunitat el teu rei
   MHP 17/09/2021 2:59 pm
   RAMON A Que ets babu, noi. També ets ocupa? o et fa falta un bull?
    Lola 19/09/2021 4:35 pm
    Ad Hominem

Nou comentari