Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos denuncien els treballadors de seguretat privada que s’havien instal·lat a un bloc ocupat
  • CA

El control d’accés que una empresa havia establert a la porta del bloc de pisos ocupat del número 39 del carrer Sagunt s’ha ensorrat en poques hores. Després de canviar el pany de la porta de l’edifici, treballadors de seguretat de l’empresa City Lock s’han instal·lat a l’interior del portal. La idea era quedar-se les 24 hores del dia, han explicat ells mateixos. Tanmateix, hores després, els Mossos d’Esquadra els han acabat denunciant per infringir el confinament. Segons detallen fonts de la policia catalana a aquest diari, les denúncies s’haurien imposat als tres operaris que s’havien quedat fent guàrdia al vestíbul d’entrada al bloc aquesta tarda.

Després de la sanció anunciada, els treballadors han decidit suspendre el mètode de pressió immobiliària que havien iniciat aquest mateix migdia. Han recollit el seu material i se n’han anat. De fet, si haguessin mantingut la seva presència al bloc s’exposaven a ser acusats d’un delicte de desobediència. Hors abans, en declaracions a aquest diari, els treballadors de City Lock asseguraven que la idea de la companyia era deixar almenys un treballador de seguretat a l’edifici tot el dia: “deixarà passar les okupes, però les tindrà controlades”.

A més, algunes de les veïnes que ocupen els immobles de la finca s’han desplaçat a una comissaria per tramitar una denúncia per coaccions tant contra City Lock com contra l’empresa Dinder Trade SL –la companyia que les ocupants asseguren que és la propietària de tot l’edifici.

Una sanció després d’anades i vingudes

L’actuació dels Mossos d’Esquadra per posar límits a les voluntats de pressió immobiliària han arribat, finalment, després de dos contactes previs amb els treballadors de seguretat privada. En un primer moment, al migdia, en aquell mateix bloc del carrer Sagunt, agents de la policia catalana han identificat els professionals que havien anat a canviar el pany d’accés a l’edifici. En confirmar que es tractava de representants de la propietat, se’ls ha permès seguir amb la seva feina, però se’ls ha advertit del deure d’entregar una còpia de les noves claus a cadascun dels pisos habitats de la finca, apunten fonts policials. A més, asseguren que han obert diligències informatives del cas per destinar-les al jutjat de guàrdia. 

Encara tornarien al mateix lloc uns minuts després. Eren dos quarts de tres. La presència continuada dels treballadors de seguretat de City Lock –establerts a l’entrada de l’edifici en ple confinament– ha indignat activistes de l’habitatge i veïns i s’ha organitzat una protesta a peu de carrer. Han acabat apareixent quatre patrulles dels Mossos. S’ha identificat algunes de les persones que formaven part de la protesta i s’ha parlat, novament, amb els operaris de la companyia de seguretat. Quan la concentració s’ha desfet, però, tot ha tornat a quedar en calma i el control d’accés a l’edifici ha seguit en marxa a l’interior del bloc. 

Poc abans de les cinc de la tarda, però, la policia catalana s’ha desplaçat per tercera vegada a l’edifici i ha acabat notificant els treballadors de City Lock que quedaven denunciats per infringir el confinament. Ara per ara, doncs, les ocupants –majoritàriament són dones– esperen que la propietat els entregui les còpies de claus necessàries, ja que només en tenen un exemplar, asseguren. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa