Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La mobilització veïnal atura el desnonament d’una dona amb obesitat mòrbida al Poblenou

Nou intent desnonament polèmic a Barcelona. Aquest dimarts estava previst l’execució del llançament de la Teresa, una veïna del Poblenou que fa 42 anys que viu al mateix pis i a qui la propietat ha rescindit el contracte perquè va fer unes obres al lavabo de casa per fer-lo accessible. Segons explica la veïna, diagnosticada amb obesitat mòrbida, fa sis anys la seva família va canviar la banyera per una dutxa després de dues caigudes i ara l’acusen d’incompliment de contracte. Un centenar de persones s’ha concentrat a la rambla del Poblenou per evitar el desnonament i finalment ho han aconseguit.

Canvi de propietat

Segons va explicar la Teresa del Val al programa bàsics de betevé, l’antiga propietària tenia constància verbal de totes les reformes que s’han fet durant els últims anys. “Venia a fer el cafè a casa i em deia que podia fer les modificacions que considerés sempre que fos per millorar el pis”, assegura. Però ara el pis ha passat a mans dels seus descendents, que el 2016 van enviar una persona a casa seva amb el pretext de fer fotos de la façana i va aprofitar per mirar l’interior del pis.

Agafant-se a això, els nous propietaris van acusar la Teresa de fer obres que el seu contracte, de renda antiga, no permet i van decidir rescindir-li. “Volien buscar alguna raó per fer-me fora i la van trobar”. En principi el desnonament s’havia de fer a l’abril, però finalment va quedar posposat per aquest dimarts. Malgrat els intents de negociar amb la propietat, les converses no han fructificat i ara la Teresa espera obtenir un pis de la Mesa d’Emergència.

Segons l’Ajuntament, la dona està pendent que se li adjudiqui, però la propietat no vol esperar més a recuperar el pis perquè considera que el consistori ha tingut “temps més que suficient” per trobar un reallotjament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fran BCN a juny 01, 2021 | 14:17
    Fran BCN juny 01, 2021 | 14:17
    S'ha de ser malparit mare de deu!!!

Nou comentari

Comparteix