Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activistes de les Corts ‘desmenteixen’ l’Ajuntament: cinc menors desnonats
  • CA

El desnonament d’una finca municipal ocupada al carrer de Montnegre del barri de les Corts el passat cap de setmana segueix portant cua. Diversos grups d’activistes prohabitatge han volgut sortir al pas de la versió oficial donada per part de l’Ajuntament de Barcelona per desmentir que cap menor acabés desallotjat en l’operació que va tenir lloc aquest diumenge.

Segons denuncia el Grup d’Habitatge de les Corts en un comunicat a les xarxes socials, almenys cinc menors vivien amb les seves famílies a la finca ocupada al número 46 del carrer de Montnegre. “Davant l’actuació de l’exèrcit d’antidisturbis que els anava a fer fora de casa, òbviament vam preferir que no estiguessin dintre de l’edifici. Hi ha hagut un total de 5 menors desnonats. O voleu que també els apallissin a ells?”, assegura en la publicació la plataforma.

Des de l’entitat també es remarca que dues de les famílies sí que van acceptar l’alternativa d’habitatge provisional que es va oferir a través del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), malgrat que es tracta d’un allotjament en “condicions pèssimes, fora del barri i sense cuina”. En aquest sentit, el Grup d’Habitatge de les Corts insisteix que en cap cas es van personar al lloc professionals dels serveis socials municipals.

Cal recordar que fonts municipals van assenyalar al TOT Barcelona que, en el moment del desnonament, l’edifici no feia ni 24 hores que estava ocupat i que en total havien estat desallotjades 26 persones, de les quals cap era menor d’edat. Sobre l’ajuda oferida als afectats, l’Ajuntament assegurava que s’havia donat avís al CUESB i es remarcava que de les quatre unitats familiars detectades al desnonament, tres han rebutjat l’alternativa d’habitatge temporal que s’havia posat sobre la taula.

Tensió i denúncies d’agressions

El desnonament que va tenir lloc el passat dissabte va deixar diversos moments de tensió entre el cos policial i els manifestants que intentaven aturar el desnonament. Segons denunciaven des de CUP Barcelona en un vídeo publicat a les xarxes, els agents de la Guàrdia Urbana haurien agredit alguns dels manifestants, inclòs el diputat al Parlament de Catalunya, Carles Riera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa