“No s’entén, gent sense casa i cases sense gent”: manifestació contra els lloguers abusius

Unes 5.000 persones segueixen a Barcelona la protesta està convocada en 36 ciutats europees amb el lema #PunxemLaBombolla

Una manifestació amb el suport de 40 entitats ha recorregut el centre de Barcelona per protestar contra els “lloguers abusius” i els desnonaments. Amb el lema #PunxemLaBombolla, la marxa ha reunit unes 5.000 persones, segons els càlculs de la Guàrdia Urbana. Amb sortida als Jardinets de Gràcia, ha baixat per Pau Claris cap a la Gran Via i la plaça Catalunya. Ha sigut una marxa amb ambient festiu però fortament reivindicatiu i es feia el mateix dia que en 35 ciutats europees més.

S’hi podien sentir càntics com “no s’entén, gent sense casa i cases sense gent” i d’altres en castellà (intraduïbles) com ara “es aberrante proteger al mangante” i “madero, no deshaucies al obrero“. Algunes pancartes reclamaven que s’expropiïn els pisos buits i n’hi havia diverses contra els fons voltors, com Blackstone: “Blackstone, gringo, yo no pringo“.

Els col·lectius barcelonins que la impulsaven van assegurar dimarts, en la presentació de la convocatòria, que “si a Barcelona no s’hagués desprotegit l’habitatge, ara el percentatge de pisos de parc públic seria del 40%”. Actualment, només un 1,5% de les llars a la ciutat són d’habitatge públic.

Segons va dir Lucía Delgado, portaveu de la PAH, “no pot ser” que els pisos estiguin “a les mans dels bancs”. Per això va reivindicar que l’habitatge públic sigui permanent i indefinit, i va afegir que “promoure el lloguer social és qüestió de voluntat i valentia política”.

 

Més informació

Nou comentari