Llum verda al pla de transformació de l’entorn de les Glòries

Es preveu fer-hi un total de 562 habitatges nous, dels quals el 35% seran protegits

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament aquest divendres el pla que desenvolupa urbanísticament l’entorn de la plaça de les Glòries. En concret, l’espai situat entre els carrers de Castillejos, Badajoz-Independència, Consell de Cent i el parc de la Canòpia. El pla ordena els usos de tot aquest àmbit i hi situa equipaments públics, habitatges i verd. Concretament, s’hi farà un total de 562 habitatges, dels quals el 35% –197– seran protegits en tres edificis nous i que també acolliran activitats econòmiques –comerç i serveis– a les plantes baixes i planta primera.

El pla s’ha aprovat amb els vots a favor del govern municipal, ERC i Barcelona pel Canvi i les abstencions de Junts per Catalunya, Cs i PP. Quant als equipaments, dins l’àmbit hi ha l’Escola Encants i l’Escola Bressol Leonor Serrano, que mantenen la seva ubicació. I com a novetat, a partir de les aportacions rebudes en el procés d’informació pública s’ha decidit incorporar el CEIP Gaia a l’antiga fàbrica de paraigües del carrer del Dos de Maig.

Aquest centre ara està ubicat provisionalment als antics mòduls prefabricats de l’Escola Encants, i amb el Consorci d’Educació de Barcelona s’ha avaluat que el programa funcional encaixa bé a l’antiga fàbrica i hi ha la superfície de pati necessària. A més, es mantindran els elements fabrils d’interès de l’edifici.

Nou comentari