L’Ajuntament espera que el decret del Govern aturi els 15 desnonaments de dimecres

El text aprovat per l'executiu català supedita les execucions a pisos de grans tenidors a l'oferiment de lloguer social

Barcelona demana que els desnonaments previstos després del decret anunciat aquest dimarts pel Govern no es produeixin. La Unitat Antidesnonaments de l’Ajuntament té constància de 15 d’ordres d’execució de desnonaments a famílies vulnerables previstos per a dimecres, amb 29 adults i 15 menors d’edat. Fonts municipals esperen que no es produeixin i que els Mossos d’Esquadra no hi acudeixin amb dispositius “desmesurats”.

El decret preveu que, en cas que el pis sigui d’un gran tenidor o d’un banc, el desnonament quedarà suspès fins que el propietari ofereixi un lloguer social als residents afectats pel llançament.

“La Unitat seguirà treballant per suspendre aquests llançaments previstos tal com fa des dels darrers anys, mediant amb els propietaris i buscant solucions per a les famílies”, apunten les mateixes fonts. El consistori també assegura que està estudiant el decret llei del Govern i que encara no en coneix tots els detalls. Segons dades municipals, s’ha aconseguit aturar prop del 90% de les execucions previstes des de la represa dels desnonaments al setembre, ja sigui prèviament al llançament o a la porta amb el suport veïnal.

Més informació

Nou comentari