Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament compra per 6 milions un edifici del Gòtic per crear habitatge social
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha adquirit un bloc de pisos al bell mig del barri Gòtic i el convertirà en habitatge social. De fet, segons ha pogut saber el TOT Barcelona, 7 dels 11 habitatges comprats ja tenen arrendataris. L’edifici es troba al carrer de n’Arai, 3 i el consistori s’ha gastat prop de 6 milions d’euros en aquesta operació.

La finca té una superfície construïda de 2.114 metres quadrats i compta amb 11 habitatges, 3 locals i 3 magatzems. L’actual estat de l’immoble és delicat i per això l’Ajuntament té previst dur a terme una reforma integral que millori la façana i els patis interiors. També s’incorporarà un ascensor i es pintaran les parets. Fonts del consistori asseguren que, amb la reforma, es podria arribar a ampliar l’oferta amb 18 pisos més, que se sumarien als 11 ja disponibles.

Indicació de l’espai on es troba l’edifici comprat / Google Earth

Disputa amb les grans empreses immobiliàries

Fonts municipals consultades per aquest diari surten al pas de les crítiques d’algunes immobiliàries que acusen l’Ajuntament de voler arrabassar-los els pisos, independentment del cost que això suposi. Segons llegim al portal Idealista, aquesta operació s’ha tancat “per sobre del preu del mercat”. L’Ajuntament, però, recalca que l’edifici del carrer d’Arai “ha sigut més econòmic que la mitjana de les operacions de compravenda al Gòtic”.

Si desglossem les xifres, veiem com l’Ajuntament s’ha gastat 3.971.920,74€ en l’adquisició de l’edifici. Segons el consistori, això implica un 25% d’estalvi respecte la mitjana del preu per metre quadrat que han tingut les operacions realitzades al barri Gòtic en els darrers mesos. D’altra banda, el preu de la reforma és el que aixeca més discrepàncies entre les grans empreses immobiliàries i el consistori. L’Ajuntament diu que la reforma està estimada en 1.782.600€. Les immobiliàries, però, asseguren que la xifra és baixa si el que es vol és augmentar la qualitat d’aquests habitatges.

“L’estratègia és ampliar el parc públic als barris amb més pressió immobiliària”

Una part del sector immobiliari diu que aquest cas és un exemple més de la política de compres de l’Ajuntament, el qual consideren que vol adquirir pisos de privats, encara que això suposi comprar més car. Ara bé, aquestes acusacions no serveixen per a l’edifici del Gòtic. El consistori se l’ha comprat a la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica, una fundació que és propietat de la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Barcelona.

En tot cas, preguntades per aquestes acusacions, les fonts municipals consultades per aquest diari deixen clara l’estratègia de compres de l’Ajuntament: “La idea és ampliar el parc públic per tota la ciutat i especialment als barris amb més pressió immobiliària“. Sobre això, aquest divendres l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona ha publicat un estudi que mostra com gairebé 4 de cada 10 habitatges de lloguer a la ciutat pertanyen a grans tenidors.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: COLAU CORRUPCIO DESCarada a novembre 19, 2022 | 22:22
    COLAU CORRUPCIO DESCarada novembre 19, 2022 | 22:22
    Negoci corrupte, han pagat el triple del que val. Colau, comissions i agraiment electoral?
  2. Icona del comentari de: Teniu molt a amagar a novembre 20, 2022 | 00:45
    Teniu molt a amagar novembre 20, 2022 | 00:45
    I això no ho investiguen?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa