Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament compra dos edificis més a l’Eixample per 9,5 milions
  • CA

Nova operació immobiliària de l’Ajuntament de Barcelona per ampliar el parc d’habitatge públic a l’Eixample, un dels districtes amb menys pisos socials. L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) ha comprat dos edificis –un a Sant Antoni i l’altre a la Nova Esquerra de l’Eixample– per 9,5 milions d’euros amb un total de 37 pisos. L’IMHAB també ha anunciat la compra de dos immobles més, que ja va avançar el TOT Barcelona, per 10,2 milions, que sumen uns altres 30 pisos.

En total, des de l’arribada a l’alcaldia dels comuns l’any 2015 s’han comprat gairebé un miler de pisos per ampliar el parc d’habitatge públic: 30 finques senceres amb 563 habitatges, a més de 395 pisos, per 91,2 milions d’euros. Segons la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, encara hi ha 120 pisos pendents de rehabilitar, entre els quals hi ha els del carrer Lancaster, que fa anys que esperen.

Les quatre operacions s’han fet mitjançant el dret de tempteig i retracte, que permet a l’Ajuntament igualar el preu d’una compravenda entre privats abans que aquesta es faci efectiva. Segons l’IMHAB, dels 67 pisos adquirits en els últims mesos, 43 estan habitats –es subrogarà el contracte als inquilins actuals–, mentre que els 24 restants s’adjudicaran en règim de lloguer social i assequible a persones i famílies vulnerables que esperen un pis. El consistori estima que les compres s’han fet amb un estalvi d’entre el 31% i el 38% del preu de mercat.

Dos edificis a la superilla

De les quatre compres anunciades per l’IMHAB, dues són edificis situats als carrer Floridablanca i Comte Borrell, en l’àmbit de la superilla de Sant Antoni. En el primer cas es tracta d’un immoble de 18 pisos i un local que ha costat 5 milions d’euros, als quals s’hi han de sumar 230.000 euros per fer petites intervencions als espais comuns i instal·lar un ascensor. En el cas de l’edifici de Comte Borrell, són 12 pisos i dos local, que han costat 1,9 milions. En aquest immoble cal fer reparacions en alguns habitatges, als espais comuns, al terrat i a les façanes que no donen al carrer, amb una inversió addicional de 740.000 euros.

A la Nova Esquerra de l’Eixample, l’Ajuntament ha comprat un edifici al carrer Calàbria que té 14 pisos i dos locals comercials. L’operació ha pujat a 4,5 milions i s’han de fer obres per valor d’uns 300.000 euros. Per últim, l’immoble del carrer Balmes, a tocar de la plaça Catalunya, té 23 pisos i ha costat 8,3 milions, tot i que també necessitarà millores per valor de gairebé 680.000 euros. En total, sumant el cost de la compravenda i de les rehabilitacions, l’Institut Municipal d’Habitatge farà una inversió de 21,6 milions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a juliol 28, 2021 | 18:41
    ton c. juliol 28, 2021 | 18:41
    qui diu que era el propietari?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa