La pandèmia dispara l’interès dels barcelonins pels xalets

La possibilitat de fer teletreball i l'atractiu de tenir jardí, entre els motius d'aquest canvi

La cerca de xalets a la demarcació de Barcelona s’ha disparat un 49% anual entre abril i setembre, segons l’estudi ‘Influència de la pandèmia en la demanda d’habitatge’ de Fotocasa. En termes generals, l’interès per habitatges de segona mà en venda als afores de Barcelona ha crescut un 9,8% anual, mentre que els contactes dels habitatges situats a la capital catalana han caigut un 0,6%. En el tercer trimestre, l’interès per viure fora de Barcelona ha augmentat un 10,3% en comparació amb els tres mesos anteriors i a la capital, un 3,2%.

“Estem assistint a un canvi molt ràpid respecte a les cerques d’habitatge. […] L’interès per les cases adossades a ciutats com Barcelona s’ha disparat en els últims mesos, ja que compleixen amb les necessitats d’habitatge que molts demandants busquen: zones comunes grans, terrassa, llum i un despatx per poder teletreballar. No obstant això, aquest tipus de producte no és el més habitual en ciutats com Barcelona i pot resultar complicat accedir a una casa unifamiliar a la ciutat”, explica la directora de comunicació de Fotocasa, Anaïs López.

Les tipologies més contactades han estat els apartaments, amb un increment del 52% anual; els xalets, amb un 49%; la casa adossada, amb un 30%, i les finques rústiques, amb un 22%. A la capital catalana, l’interès per l’habitatge ha augmentat un 36% en els àtics i els apartaments, un 31% en les cases adossades i un 28% en els xalets i els dúplexs. Per la seva banda, els contactes de finques rústiques han caigut un 35%.

Una tendència general

En el segon i tercer trimestre de 2020, els contactes als habitatges s’han incrementat notablement respecte als efectuats en el mateix període de l’any anterior. En concret, el 51% dels 80 municipis analitzats a la demarcació de Barcelona han registrat un augment superior al 10%.

Els municipis amb un més contactes han estat Palau-Solità i Plegamans, amb un increment del 94% anual; Badia del Vallès, amb un 90%; Vallirana, amb un 86%, o Castellbisbal, amb un 75%. El municipi amb un descens més pronunciat del nombre de contactes ha estat Sant Boi de Llobregat, amb una caiguda del 48%. En comparació amb el segon trimestre d’aquest any, les cerques d’habitatge a Caldes de Montbui s’han incrementat un 86%; a Premià de Mar, un 77%, i a Palau-Solità i Plegamans, un 76%.

Nou comentari