La PAH ocupa una oficina bancària per la suspensió del decret d’habitatge

Reclamen una reunió amb Solvia perquè fa un any que "mareja la perdiu" i no ofereix cap interlocutor

Membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de diversos llocs de Catalunya s’han concentrat avui al matí al centre de Barcelona i han ocupat l’oficina d’una entitat bancària. Inicialment volien ocupar una oficina de la immobiliària Solvia ubicada a la ronda Universitat, però estava tancada. Així, les desenes de persones reunides s’han dirigit a una oficina del Banc Sabadell ubicada just davant, al mateix carrer. Juanjo Ramon, portaveu de la PAH, ha afirmat que es tracta d’una acció-reacció a la suspensió del decret 17/2019 de lloguer social per part del Tribunal Constitucional.

Ramon ha alertat que Solvia actua “com un fons voltor més” i afirma que entre les famílies moltes que ja tenen contractes de lloguer sobre la taula s’han trobat amb la no renovació i ara corren el risc de ser desnonades. L’acció s’ha iniciat quan faltaven pocs minuts per a les 11 hores i al cap d’una estona han arribat els Mossos d’Esquadra per fer d’intermediaris. Representants de la PAH han estat rebuts per responsables de l’entitat bancària.

Apel·len a la desobediència per evitar desnonaments

La PAH ha reiterat que arran de la suspensió del decret hi ha més de 3.000 famílies que no podran renovar els seus lloguers o regular la seva situació. “Apel·lem a la desobediència per evitar desnonaments”, ha defensat el portaveu de la plataforma. En concret, aquest divendres han centrat l’acció a reclamar un interlocutor per part de Solvia, ja que fa un any que “mareja la perdiu” i les famílies afectades no tenen amb qui contactar.

“No hi ha voluntat de diàleg. No està passant només amb Solvia, també amb Cerberus i altres fons i bancs”, ha assenyalat. Segons la PAH, des del mateix dia de la suspensió del decret van començar a arribar les notificacions de no renovació.

Nova legislatura

Coincidint amb la constitució del nou Parlament, Juanjo Ramon ha dit que ja estan “forçant” que la nova cambra es comprometi a treure una nova llei de caràcter urgent per pal·liar els efectes de la suspensió del decret. “Tenim una àmplia majoria que s’ha compromès a fer-ho”, ha argumentat, exigint la nova llei “ja”.

Més informació

Nou comentari