Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La PAH ocupa una oficina bancària per la suspensió del decret d’habitatge

Membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de diversos llocs de Catalunya s’han concentrat avui al matí al centre de Barcelona i han ocupat l’oficina d’una entitat bancària. Inicialment volien ocupar una oficina de la immobiliària Solvia ubicada a la ronda Universitat, però estava tancada. Així, les desenes de persones reunides s’han dirigit a una oficina del Banc Sabadell ubicada just davant, al mateix carrer. Juanjo Ramon, portaveu de la PAH, ha afirmat que es tracta d’una acció-reacció a la suspensió del decret 17/2019 de lloguer social per part del Tribunal Constitucional.

Ramon ha alertat que Solvia actua “com un fons voltor més” i afirma que entre les famílies moltes que ja tenen contractes de lloguer sobre la taula s’han trobat amb la no renovació i ara corren el risc de ser desnonades. L’acció s’ha iniciat quan faltaven pocs minuts per a les 11 hores i al cap d’una estona han arribat els Mossos d’Esquadra per fer d’intermediaris. Representants de la PAH han estat rebuts per responsables de l’entitat bancària.

Apel·len a la desobediència per evitar desnonaments

La PAH ha reiterat que arran de la suspensió del decret hi ha més de 3.000 famílies que no podran renovar els seus lloguers o regular la seva situació. “Apel·lem a la desobediència per evitar desnonaments”, ha defensat el portaveu de la plataforma. En concret, aquest divendres han centrat l’acció a reclamar un interlocutor per part de Solvia, ja que fa un any que “mareja la perdiu” i les famílies afectades no tenen amb qui contactar.

“No hi ha voluntat de diàleg. No està passant només amb Solvia, també amb Cerberus i altres fons i bancs”, ha assenyalat. Segons la PAH, des del mateix dia de la suspensió del decret van començar a arribar les notificacions de no renovació.

Nova legislatura

Coincidint amb la constitució del nou Parlament, Juanjo Ramon ha dit que ja estan “forçant” que la nova cambra es comprometi a treure una nova llei de caràcter urgent per pal·liar els efectes de la suspensió del decret. “Tenim una àmplia majoria que s’ha compromès a fer-ho”, ha argumentat, exigint la nova llei “ja”.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'una manifestació de la PAH / ACN

Rebel·lió contra el TC per la suspensió del decret d’habitatge

Notícia: Rebel·lió contra el TC per la suspensió del decret d’habitatge
Comparteix
Els concentrats exigeixen al futur Govern que creï la mateixa norma en format de llei
Notícia: Rebel·lió contra el TC per la suspensió del decret d’habitatge - Mobile
Clàudia Ruscalleda, membre del Grup d'Habitatge de Sants, durant l'entrevista / Jordi Play

Clàudia Ruscalleda: “Hi ha fons voltor de Nova York decidint el futur de la gent del Poble-sec”

Notícia: Clàudia Ruscalleda: “Hi ha fons voltor de Nova York decidint el futur de la gent del Poble-sec”
Comparteix
ENTREVISTA | L'activista assenyala que han crescut els sindicats d'habitatge de barri però també la repressió
Notícia: Clàudia Ruscalleda: “Hi ha fons voltor de Nova York decidint el futur de la gent del Poble-sec” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa