La PAH denuncia el desnonament d’una menor confinada per ser contacte d’un positiu

La plataforma demana la dimissió de Sàmper pel desallotjament del carrer Aragó

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha denunciat que els Mossos d’Esquadra han desnonat aquest dijous al matí una menor en quarantena per ser contacte d’un positiu de Covid-19. Era una de les integrants de les quatre famílies vulnerables que vivien en un edifici del carrer Aragó de Barcelona, desallotjat aquest matí amb un gran desplegament policial.

Així, l’entitat ha demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, pel desallotjament de L’organització ha criticat l’actuació policial i ha assegurat que el càrrec “li queda molt gran al conseller” per no saber “ponderar de forma correcta” el dret a l’habitatge i el de lucre. A més, ha reclamat a l’Ajuntament de Barcelona que interposi les multes estipulades a la llei perquè el fons propietari de l’edifici no hauria ofert lloguers socials a les famílies vulnerables.

Una concentració ciutadana a les portes de l’edifici del numero 477 del carrer Aragó, propietat del fons d’inversió Norvet, ha intentat aturar el desallotjament des de primera hora del matí. Aquest, però, s’ha acabat produint. “Fan fora les famílies per especular amb els pisos”, ha denunciat la PAH.

Més informació

Nou comentari