Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament projecta tres edificis amb habitatge protegit i plaques solars per autoabastir-se

L’Ajuntament fa un pas més enllà en la promoció de l’energia renovable i presenta un concurs de tres edificis que seran els primers en ser d’autoconsum compartit d’energia a través de plaques fotovoltaiques. Dues construccions estan previstes al districte de Sant Martí i una a Nou Barris i barrejaran equipaments per a la ciutadania amb habitatge protegit. Aquesta iniciativa busca apropar la generació d’energia instantània al consum instantani, asseguren des del govern municipal. Tot i no tenir plantejada una data de finalització, l’Institut Municipal d’Habitat de Barcelona (IMHAB) ja ha licitat els tres concursos

Dos dels projectes estan pensats situar-los al barri del Besòs i el Maresme. Un, de fins a 10 plantes d’alçada, estaria dibuixat al carrer Lluís Borrassà 23-25 i encabiria 54 habitatges de lloguer protegit i un servei esportiu a la planta baixa. La idea del consistori és col·locar plaques solars al terrat de l’edifici i aprofitar l’energia que transformin per repartir-la entre els veïns, que tindran una càrrega individual a gestionar. 

També, ben a prop, al carrer Puigcerdà número 100, es construiria un edifici –en aquesta ocasió de planta baixa més sis a sobre– dedicat a cuidar gent gran amb un casal pel mateix col·lectiu a la planta inferior. En aquesta ocasió, però, qui gestionaria l’escomesa energètica no seria cada usuari si no l’IMHAB, que serà l’ens que ho controlaria de manera integral. Així, l’espai acolliria 48 estàncies per a la gent gran.

A Torre Baró, en canvi, al bloc dissenyat a l’avinguda de l’Escolapi Càncer 10, les sis plantes –inclosa la baixa– que es volen construir aniran destinades en la seva totalitat a fer promocions de lloguer assequible. Així, s’arribaran als 47 habitatges i, tal com passa amb la resta de construccions, hi hauria un soterrani destinat a l’aparcament dels vehicles privats. De nou, com en el cas del de Lluís Borrassà, serien els consumidors qui gestionarien i rebrien una càrrega energètica per la recepció de les plaques fotovoltaiques. 

D’aquesta manera l’equip de Colau obre el camí a “noves formes de gestió de l’energia a nivell domèstic i local”, asseguren, i continua els compromisos de la mesura de govern aprovada el 2016 en la línia de la “transició cap a la sobirania energètica”. Unes polítiques que encapçala l’Agències d’Energia de Barcelona. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa