Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament preveu construir més de 1.700 pisos de protecció oficial al Sector Prim

L’Ajuntament ha desenvolupat el futur del Sector Prim, delimitat fa més de 20 anys però amb un planejament encallat. Al 1996 es va establir quin era l’àmbit Prim, i ara el consistori ha aprovat la construcció de 1.725 pisos de protecció oficial a l’entorn com a part d’una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM). Fonts municipals concreten que hi haurà 137.845 m2 d’habitatge de protecció o dotacionals, dividits en pisos de protecció oficial, 200 habitatges dotacionals -destinats a col·lectius amb necessitats en habitatge com els joves o la gent gran. En paral·lel es construiran 1.625 pisos per al mercat lliure. El pla preveu la modificació de 195.000 m2 a l’entorn de la Sagrera.

El Sector Prim està ubicat en la zona delimitada per la ronda de Sant Martí, el pont del Treball Digne, els carrers Santander i Cantàbria, la ramba de Prim, la Via Trajana i el carrer Jaume Brossa. A més, connecta amb l’entorn industrial de la Verneda i el Torrent d’Estadella. 

En total el sostre construït serà de 282.969 m2, amb un total de 3.550 pisos. Més de la meitat, un 54%, seran de protecció o dotacionals. Així, recorda l’Ajuntament, s’augmenta el percentatge inicial del 30% pensat per a habitatge en règim especial. A més, la MPGM inclou la construcció d’una plaça pública  l’entorn de la masia Can Riera -que l’Ajuntament vol que esdevingui el centre de la reunió veïnal- i la riera d’Horta. El consistori preveu crear un espai de trobada veïnal a la plaça, i per aconseguir-ho edificarà els pisos més alts al perímetre de la plaça per crear un espai central per a la trobada dels veïns. Es vol fer una zona interior “molt més domèstica i amable que generi ambient de barri”.

Mapa del sector Prim. | Ajuntament de Barcelona

Mapa del Sector Prim. | Ajuntament de Barcelona

Les zones verdes també són protagonistes de la MPGM. La superfície total de zona verda serà de 55.952 m2, gairebé un 30% de la zona, segons l’Ajuntament. Sumada als equipaments i a les voreres, l’espai públic al Sector Prim serà de “gairebé el 75%”. Els equipaments municipals també tindran cabuda al nou Sector Prim. Fins a nou en contempla l’Ajuntament, incloent una escola infanti i primària, una escola bressol, un CAP, un centre de serveis socials, un centre de dia, una residència per a gent gran, un centre cívic i cultural, un pavelló poliesportiu i una biblioteca. La masia de Can Riera tindrà usos veïnals, segons anuncia el consistori.

La MPGM es va aprovar amb els vots a favor del govern municipal, el grup demòcrata, Cs, ERC, PP i els regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé i amb l’abstenció del PSC. Ara falta l’aprovació definitiva, que s’haurà de donar a la subcomissió d’Urbanisme. El projecte està a mans de Sínia-Tokio, de Forgas Arquitectes.

Més notícies

L’exarquitecte en cap de Barcelona critica la pèrdua de 7 illes de Cerdà al Sector Prim

Notícia: L’exarquitecte en cap de Barcelona critica la pèrdua de 7 illes de Cerdà al Sector Prim
Comparteix
El primer barri fill de l’estació de la Sagrera ha canviat de disseny i acaba de rebre l'aprovació inicial | L'ajuntament defensa que ara s'adapta més a l'entorn i a la topografia
Notícia: L’exarquitecte en cap de Barcelona critica la pèrdua de 7 illes de Cerdà al Sector Prim - Mobile

El nou barri sobre la Rambla Prim s’estrenarà abans que l’estació de la Sagrera

Notícia: El nou barri sobre la Rambla Prim s’estrenarà abans que l’estació de la Sagrera
Comparteix
Més de 3.700 pisos transformaran aquest cul-de-sac en el marc del Pla Sant Andreu-Sagrera i s’alçaran ja el proper mandat
Notícia: El nou barri sobre la Rambla Prim s’estrenarà abans que l’estació de la Sagrera - Mobile

Nou comentari

Comparteix