Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els jutges de Barcelona fixen que els propietaris poden desnonar sense oferir un lloguer social
  • CA

Els magistrats de les seccions civils de l’Audiència de Barcelona han acordat que no oferir un lloguer social no pot impedir un desnonament. Els jutges han estudiat el decret de l’habitatge impulsat pel Govern –i ratificat al Parlament– i han conclòs que l’incompliment d’aquesta obligació legal ha de comportar una sanció administrativa, però no pot implicar paralitzar una demanda de desnonament. Els magistrats han fet públic el seu acord pres per unanimitat.

El grup promotor de la llei d’emergència de l’habitatge aprovada el 2015 ha reivindicat que “discrepen” del criteri que es va imposar per unanimitat entre els magistrats. I encara a través de Twitter, els activistes han demanat una interpretació garantista d’acord amb “el respecte als Drets Humans”. 

El Sindicat de Barri de Poble-sec ha enviat un comunicat als mitjans on denuncia la connivència del poder judicial i grans propietaris: “El document és una enèsima prova de la complicitat dels poders judicials amb els grans propietaris que ens estan expulsant de les nostres cases”. El sindicat apunta que la decisió no és unànime i que es silencien veus discordants: “Creiem que el “consens” de què parla l’audiència és una manera de callar les veus dels jutges que aplicarien la llei de manera més garantista”.

Per la seva part, la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament, Lucía Martín, ha puntualitzat que “aquest decret, que ve a aprofundir en la llei 24/2015” haurà de passar per un procés similar al que ha recorregut aquests últims anys la llei d’emergència de l’habitatge. “És important entendre que la llei 24/2015 s’ha acabat consolidant perquè l’amenaça de sanció ha acabat fent que de facto el gran propietari suspengui el desnonament i faci l’oferta de lloguer social perquè no vol ser sancionat amb unes quanties tan importants”, ha expressat la regidora de Barcelona en Comú. 

Seguint aquesta mateixa línia, si bé els jutges no consideren que el decret tingui força entitat per suspendre processos de desnonament en marxa, Martín reivindica que el nou text legal “s’haurà de consolidar” a través de les amenaces de sancions. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa