Janet Sanz: “Airbnb ha de decidir si està del costat de l’Ajuntament o del de la màfia”

La tinent d'alcaldia s'ha referit al cas de l'home apallissat per denunciar un pis turístic il·legal tot demanant més agilitat als jutges en casos greus

La segona tinent d’alcaldia, Janet Sanz, ha interpel·lat amb contundència l’empresa Airbnb, després que un veí denunciés ahir haver estat víctima d’una pallissa per haver denunciat la il·legalitat d’un pis turístic. “Tenim un problema molt greu. Hi ha plataformes digitals que estan donant cobertura als infractors i a les pràctiques mafioses”, ha apuntat la regidora en relació al propietari de l’immoble que hauria ordenat la presumpta agressió. Sanz ha emfatitzat l’avís per a navegants: “Airbnb ha de decidir si està del costat de l’Ajuntament o del de la màfia”, i ho ha fet extensiu a “altres plataformes”. 

Segons la tinenta d’alcaldia, Airbnb havia mantingut l’anunci d’aquell pis turístic a la seva aplicació tot i els nombrosos avisos de l’Ajuntament. De fet, sobre aquest cas, Janet Sanz ha afegit que tenien “tots els expedients” i que havien estat seguint la situació de prop. “Sabem que el propietari forma part d’una llista d’una vintena de multiinfractors que, de forma reincident i mafiosa, oferta pisos turístics a Barcelona”, ha detallat a continuació.

Així i tot, ha lamentat no haver pogut actuar abans que succeïssin “uns fets molt greus”. Per resoldre-ho, ha assegurat que fan “autocrítica” sobre els ritmes interns, però que, alhora, pressionaran a través de la Direcció d’Inspecció de Llicències de l’Ajuntament perquè “una de les primeres demandes” sigui “que els jutges, en casos tan extrems, ens permetin entrar de manera molt més àgil al pis”. De fet, Sanz ha posat com a exemple que una de les opcions per combatre l’eternització d’aquests pisos turístics il·legals seria la de plantejar que hi pogués haver una actuació policial amb ordre judicial més ràpidament. En aquest sentit, ha demanat canvis legislatius, “tant a l’Estat com a la Generalitat”. 

També ha insistit en què l’Ajuntament, quan està demostrat que hi ha una màfia al darrere d’un pis turístic il·legal, “ha de poder desenvolupar actuacions administratives més contundents que obrir un expedient”. Segons Janet Sanz, “la norma és molt garantista” a l’hora de protegir “el dret dels propietaris”. Per demostrar-ho, ha lamentat que “no és normal que haguem fer tres inspeccions d’un pis turístic quan amb la primera ja n’estem segurs”. ​

Més informació

Nou comentari