Interior veu ara marge de “millora” en desnonaments com el de Ciutat Meridiana

El cap dels Mossos fa una tímida autocrítica després d'haver avalat l'actuació dijous passat

El departament d’Interior fa una tímida autocrítica per l’actuació dels Mossos d’Esquadra en el desnonament sense ordre judicial del passat dijous a Ciutat Meridiana. El comissari en cap Eduard Sallent ha reconegut en una roda de premsa aquest dilluns que hi ha “àmbit de millora en les respostes automàtiques” de la policia catalana, quan detecten una presumpta ocupació recent.

Sallent ha assegurat que ha recollit tota la informació del cas de Nou Barris i n’ha parlat amb els caps de la regió policial de Barcelona. “Estem treballant en aquest marc per millorar la comunicació interna”, ha dit. La versió que dona ara Sallent xoca amb la defensa que va fer ell mateix l’endemà del desnonament, quan va atribuir l’actuació dels Mossos al protocol habitual en “delictes flagrants”.

A poques hores de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, la policia va aplicar el supòsit automàtic de desallotjament exprés a una família amb menors –un d’ells, un nadó lactant– que portava temps vivint en un pis i que s’havia trobat el pany canviat al matí sense haver rebut cap notificació. De fet, el cas és fruit d’una surrealista cadena d’errors i responsabilitats centrifugades: l’Ajuntament, el jutjat, els Mossos i l’entitat bancària propietària del pis donen versions contradictòries. Davant la polèmica sorgida, la propietat va donar les claus a la família i la va deixar tornar a l’immoble ocupat.

Més informació

Nou comentari