Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Intent de desnonament extrajudicial al Poble-sec aprofitant l’enrenou per la sentència

El fons d’inversió Vauras hauria intentat consumar un desallotjament extrajudicial d’un bloc ocupat per 6 famílies sense recursos al carrer Lleida, al barri del Poble-sec, segons han explicat el Sindicat de Barri del Poble-sec i el regidor del districte, Marc Serra. Es tracta de l’anomenat Bloc Llavors, que la setmana passada havia de ser desnonat de forma legal i una mobilització ciutadana va impedir l’execució de l’ordre judicial. La propietat hauria aprofitat la confusió i la menor atenció mediàtica a causa de la sentència de l’1 d’Octubre per enviar personal a accedir per la força a l’edifici i fer fora als ocupants.

Segons ha explicat Serra, han aconseguit rebentar el pany i haurien amenaçat als veïns. El sindicat ha convocat als simpatitzants del moviment pro-habitatge per concentrar-se davant l’immoble i impedir el desnonament. Pocs minuts després ha anunciat que desconvocava la protesta i que no s’havia pogut consumar l’expulsió.

Serra ha agraït “la ràpida resposta dels Mossos d’Esquadra, que han identificat al representant de la propietat i als matons” i ha assegurat que el govern municipal farà “tot el possible” perquè els implicats en l’acció extrajudicial “acabin donant explicacions davant el jutge”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa