“La Carmen i la seva família es queden al barri”. El crit, exclamat a l’uníson per desenes de persones, arriba de banda a banda d’una illa del barri del Besòs. La intenció és fer costat a la mare soltera amb quatre menors a càrrec que afronta un desnonament aquest matí. Va ocupar fa 10 mesos, després de sentir-se greument amenaçada al pis públic on vivia, a La Mina, explica el Sindicat d’Habitatge de la Verneda i la Pau.

Aquest matí, però, quatre furgonetes dels antiavalots de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) s’han avançat a l’hora del dictamen judicial comunicada i han desplegat un gran dispositiu davant del número 1 del carrer Tolosa. Finalment, el desnonament s’ha executat com estava previst i la Carmen i els seus fills hauran de començar de nou a un altre lloc.

Des de les 12 del migdia hi ha hagut policia, advocats i comitiva judicial. Fins i tot serraller. Però els activistes pel dret a l’habitatge, que han pogut entrar un moment a negociar amb els representants públics i els de la propietat, denuncien la manca d’un servei bàsic en cas d’una família amb menors: no hi havia Serveis Socials de l’Ajuntament. A més, durant la conversa, la Carmen s’hauria ofert a marxar i entregar les claus en un mes. No tenia previst que la volguessin fer fora amb aquesta contundència. És el primer llançament.

El pis ocupat és de l’Incasol, de la Generalitat, i el gestiona una entitat sense ànim de lucre, Prohabitatge, detalla el sindicat que fan costat a la Carmen. Des de l’associació, a preguntes d’aquest diari, s’han negat a aportar cap mena d’informació.

Nou comentari

Comparteix