La Generalitat amenaça de sancionar un fons si no ofereix lloguers socials als ocupants d’un edifici

El fons inversor Vauras Investment rep una carta de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya en què se'ls recorda el decret del desembre del 2019

El fons inversor Vauras Investment, propietari del Bloc Llavors del Poble-sec, on viuen famílies vulnerables que van ocupar alguns dels pisos, va rebre ahir una carta de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. El text, contundent, els adverteix que el decret llei 17/2019 del 23 de desembre de la Generalitat, que obliga els tenidors a oferir lloguers socials a les famílies vulnerables que faci temps que viuen en un edifici encara que les vulguin desnonar.

Tot i que iniciament la jutge que porta el cas va aturar el desnonament precisament per aplicar aquest decret, posteriorment va recular, en decidir que els efectes de la nova norma només eren administratius i que no podien modificar els processos judicials. Per tant, va tornar a autoritzar el desnonament, que és imminent i amb data oberta. Però tant l’Ajuntament com ara la Generalitat s’han mostrat disposats a exercir tota la seva capacitat sancionadora com a administració.

En la carta adreçada al representant de Vauras, a la qual ha tingut accés el TOT Barcelona, la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu, adverteix que el decret “contempla com a infracció, amb la seva corresponent sanció, qualsevol cas en què no es produeixi l’oferiment del lloguer social a les persones o unitats familars afectades, quan s’hagi acreditat que es compleixen totes les condicions establertes per considerar-lo d’obligada realització”.

L’agència també recorda a Vauras que “addicionalment” hi ha hagut “contacates amb les parts” i avisa que té “la voluntat de vetllar pel compliment de les previsions contemplades en la norma”. 

Més informació

Nou comentari