Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fundació Hàbitat3 busca pisos buits a Barcelona per a col·lectius vulnerables
  • CA

La Fundació Hàbitat3 ha fet una crida per captar habitatges buits de propietaris particulars perquè hi puguin anar a viure famílies en situació de vulnerabilitat. L’organització ha explicat que es poden signar els contractes digitalment i de forma immediata i garanteix al propietari el pagament mensual “passi el que passi”.

A més, ha indicat que s’encarrega de la gestió de canvis de subministraments i de contractar l’assegurança per evitar que els propietaris tinguin incerteses a l’hora de posar el seu habitatge a lloguer. Actualment, hi ha unes 600 famílies a la Mesa d’emergències de Barcelona que esperen habitatge i algunes fa fins a dos anys que esperen. La crida que ha fet la fundació se centra en pisos buits a la ciutat de Barcelona en condicions d’habitabilitat i amb els subministraments donats d’alta.

Els habitatges que gestiona Fundació Habitat3 són per a persones en situació de vulnerabilitat ateses pels serveis socials de diversos ajuntaments catalans i persones ateses per entitats socials amb diverses problemàtiques socials.

Actualment, l’organització està gestionant 501 habitatges en els quals hi viuen 1.379 persones. En el cas de la capital catalana, té un acord amb l’Ajuntament de Barcelona que consisteix en la captació d’habitatges del mercat privat per a destinar-los a famílies o persones en situació d’exclusió social. En el cas que s’hagin de fer obres de rehabilitació, aquestes es realitzen amb càrrec al programa, i les fan entitats socials de la ciutat dedicades a la inserció socio-laboral de col·lectius en risc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa