Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fort desplegament d’antiavalots per desnonar una dona vulnerable a la Barceloneta

La Fairouz, una veïna que vivia sola ocupant un pis a la Barceloneta, ha acabat desnonada aquest matí tot i tenir un informe de vulnerabilitat emès pels serveis municipals. Des del Sindicat d’Habitatge de la Barceloneta defensen que aquest procediment s’hauria d’haver aturat, ja que la veïna no té alternativa habitacional. Per aquest motiu, esperaven arribar a un acord d’alguna mena amb la propietat fins a l’últim moment, i així ho han intentat gestionar amb la procuradora.

Tanmateix, no hi ha hagut cessió d’última hora. A més, les mateixes fonts denuncien que la propietat tindria la titularitat de diversos pisos a la zona, tot i no arribar a ser gran tenidora i tractar-se d’un particular, i temps enrere “forçava l’anterior llogater a marxar del pis els caps de setmana perquè en fessin ús els turistes”.

Sigui com sigui, la justícia ha mantingut el procediment i els antiavalots dels Mossos d’Esquadra s’han desplegat en quatre punts diferenciats al voltant de l’edifici per aïllar activistes i veïns. A la porta del carrer Rector Bruguera, 32 una massa de gent intentava frenar les intencions de la comitiva i la policia. Els agents, però, han acabat fent l’arrenca-cebes i els han retirat un a un fins a alliberar l’accés al pis. El Sindicat d’Habitatge de la Barceloneta assegura que l’objectiu de la dona era aconseguir “un contracte just” en relació als ingressos que rebria la Fairouz, que està en procés de cobrar la renda garantida. La propietat, en canvi, hauria optar per no acceptar-ho.

En ser desnonada, la Fairouz ha decidit passar la pròxima nit a casa d’una persona propera mentre acaba de refer-se de la nova situació.

Dos desnonaments complexos més, aturats al Raval

I mentre la comitiva ha aconseguit complir el mandat judicial a la Barceloneta, al Raval la mobilització popular ha frenat dos desnonaments. En un cas, el del carrer Vistalegre, s’ha aconseguit suspendre durant 10 dies el llançament que expulsaria una família. Des de Raval Rebel s’informava que també es disposa d’informes de vulnerabilitat i que es compleix el que marca la moratòria del govern espanyol sobre desnonaments. Tanmateix, assenyala a Bankia com a propietària i responsable de negar-se a fer un lloguer social en un immoble que va ser un narcopís des del 2012 i fins al 2017, moment en què una família va entrar-hi a viure. Avui, la presencia veïnal ha facilitat que s’aturés el desnonament a porta.

I poc després, al carrer de Bisbe Laguarda, un primer llançament també ha quedat suspès. De nou, els membres del Sindicat d’Habitatge del Raval subratllen que es volia expulsar una dona de 75 anys “amb vulnerabilitat acreditada”. En aquest cas, apuntaven “als grans propietaris Palau Balañá” com a titulars del pis. Finalment, però, la mobilització ha frenat el desnonament “de manera indefinida” i ara hi ha una “negociació oberta” amb la propietat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan.BCN a juliol 21, 2021 | 09:53
    Joan.BCN juliol 21, 2021 | 09:53
    Aquesta notícia no.és del tot exacta, busqueu fonts millors. La dona era una jeta res més....la perjudicada una veïna, una propietària del barri particular...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa