Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Famílies desnonades ocupen un hotel d’apartaments
  • CA

Si aquest matí els despertaven els antiavalots dels Mossos d’Esquadra, aquesta nit elles ocupaven el vestíbul de l’hotel d’apartaments del barri de Sants. Ha estat els que els ha passat a deu famílies d’un edifici del carrer Sagunt, que després d’ocupar-lo el passat 8 de març, han estat desallotjades avui sense cap avís judicial. De fet, ni tan sols els Serveis Socials de l’Ajuntament havien estat advertits. Davant d’això, les ocupants del pisos han decidit entrar a l’aparthotel Cosmoapartment, a tocar de l’estació de Sants, per protestar contra la falta d’alternatives habitacionals.

Al voltant de l’hotel, després de l’ocupació per sorpresa, han arribat diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra. Primer patrulles i després agents antiavalots de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

Almenys sis famílies amb fills han quedat desallotjades aquest matí sense previ avís, en un bloc on també hi havia moltes dones joves. Era el bloc conegut com Ca la Cristina. Aquesta tarda, en roda de premsa, una de les integrants del Grup d’Habitatge de Sants havia avisat. “Hi ha hotels buits al barri, però l’administració posa traves”, ha comentat la Maria, indignada amb el procés d’expulsió de casa seva.

En la mateixa línia, una altra portaveu, la Maria, ha reivindicat que el que havia estat una ocupació feminista ha quedat plenament desprotegida. “Quin tipus de resposta feminista és aquesta?”, ha demanat. En referència a l’alcaldessa Ada Colau i a la presidenta de la Diputació de Barcelona, Nuria Marín, també ha criticat que s’afegeixin com a part del 8M, però que després “les respostes que donen siguin totalment buides de feminisme”. Entre els greuges del desnonament d’aquest matí, de fet, han subratllat les afectacions als menors escolaritzats que “els envien a l’altra punta de Barcelona”. Així, s’ha reivindicat que cal millorar la política d’emergència habitacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa