Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Exigeixen “una sortida habitacional” pels desnonats de la Casa Àfrica
  • CA

Els moviments socials, entre els quals els que defensen l’accés a l’habitatge en condicions de dignitat, han exigit aquest divendres “una sortida habitacional” per la trentena de persones que vivien d’ocupació a la Casa Àfrica, propietat de l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT. Dimecres un ampli dispositiu policial els va expulsar de la que fins ara havia estat casa seva. Una acció, la dels Mossos d’Esquadra, “violenta i desproporcionada”, segons les organitzacions en defensa dels drets humans.

Les entitats destaquen que l’actitud de l’Escola d’Hoteleria i Turisme (CETT), propietària de la finca, va estar molt allunyada d’una voluntat de “diàleg”, tot i ser una institució “suposadament educativa” que amaga una “única voluntat de negoci i explotació”. Pel que fa a l’Ajuntament de Barcelona, en critiquen la seva “desídia” i “deixadesa de funcions” a l’hora de trobar alternatives pel projecte.

A través d’un comunicat, els moviments han demanat un sistema d’acollida que inclogui “totes les persones refugiades”, instant el consistori a “accelerar una solució digna”. També reclamen a la Generalitat “la fi dels dispositius policials desproporcionats destinats a vulnerar els drets més bàsics de les persones”, en línia amb el pacte d’investidura aprovat entre ERC i la CUP per fer president de la Generalitat Pere Aragonès. A més, les entitats veuen necessari un “posicionament públic” de la Universitat de Barcelona “sobre l’actitud i l’actuació del seu centre adscrit”.

Entre les persones desnonades el dimecres hi havia una inquilina que estava operada del cor i es trobava en un estat de salut precari, segons ha pogut saber el TOT Barcelona. De fet, aquest va ser el motiu pel qual tècnics del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) del departament de Salut de la Generalitat la va treure del domicili en cadira de rodes. A més, una noia a l’interior de l’edifici s’hauria intentat tirar per la finestra mentre patia un atac d’ansietat durant el desnonament, segons van relatar diversos testimonis presents al carrer de la Canuda número 37 del barri Gòtic, on hi havia la Casa Àfrica.

Més notícies
Una ocupant desallotjada de Casa Àfrica en cadira de rodes / Xavi Hurtado
FOTOS | Desallotjada la Casa Àfrica malgrat la mobilització i les súpliques
Notícia: FOTOS | Desallotjada la Casa Àfrica malgrat la mobilització i les súpliques
Comparteix
La finca aixoplugava 30 migrants i és propietat de l'Escola d'Hoteleria i Turisme CETT
Ocupació de la seu del districte de Ciutat Vella / Resistim al Gòtic
Protesta per un doble desnonament social a Ciutat Vella
Notícia: Protesta per un doble desnonament social a Ciutat Vella
Comparteix
Casa Àfrica i la Capella del Sant Esperit tenen un mes per desencallar negociacions
16 ferits lleus per inhalació de fum en un edifici municipal al 22@ ocupat per Casa Àfrica
Notícia: 16 ferits lleus per inhalació de fum en un edifici municipal al 22@ ocupat per Casa Àfrica
Comparteix
El foc ha obligat a mobilitzar 9 dotacions de bombers i ha calgut confinar alguns dels ocupants al terrat
Casa Àfrica ocupa un edifici davant l’imminent desnonament del seu bloc
Notícia: Casa Àfrica ocupa un edifici davant l’imminent desnonament del seu bloc
Comparteix
El bloc dona suport a immigrants sense llar i ha decidit buscar una nova finca abans que s'executi l'ordre de desnonament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa