Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Perillós despreniment en un bloc de protecció oficial de la Barceloneta
  • CA

Ensurt en un edifici de protecció oficial del carrer Aiguader número 15, a la Barceloneta. Aquest matí ha caigut un tros del revestiment de la façana sobre l’entrada principal de la finca, segons ha pogut saber el TOT Barcelona i han confirmat fons municipals. Els serveis d’emergència s’han desplaçat fins al lloc dels fets i encara estan avaluant els danys de la finca, però no hi ha hagut cap ferit.

Una veïna ha explicat a aquest diari que estava a punt de sortir de l’edifici, “tenia la maneta del pom agafada”, quan ha vist el despreniment, que ha afectat a una part de la façana dels pisos 10 i 11. Segons ha assegurat, feia mesos que alertaven als tècnics municipals de problemes amb diferents façanes arran del temporal Glòria, però que precisament aquesta part no era una de les conflictives.

Restes de façana esmicolades a l’entrada del bloc públic de la Barceloneta on s’ha desprès una gran llosa / Cedida

Els Bombers de Barcelona instal·laran una malla provisional a la façana afectada per evitar nous despreniments, mentre que els tècnics de l’IMHAB ja estudien un reforç a llarg termini de les façanes dels dos edificis de protecció oficial, segons li han comunicat els tècnics a la veïna. Des de fa un any que els veïns viuen amb filtracions, esquerdes a les façanes i inundacions a les zones comunes.

Bombers al bloc públic de la Barceloneta on ha caigut una llosa de la façana / Cedida

L’edifici del carrer Aiguader és propietat de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) –l’antic Patronat Municipal d’Habitatge– i va ser inaugurat a finals del 2014, tot just fa sis anys. La promoció consta de 150 pisos d’entre 41 i 75 metres quadrats, dels quals 120 són de venda en dret de superfície.

Vista de com ha quedat l’entrada de l’edifici després que caigués un tros de façana / Cedida

Aquesta illa d’habitatges es va completar fa 7 anys, al solar que fins als anys 90 havia ocupat l’Estació de Rodalies vinculada a l’Estació de França i desmantellada amb els Jocs Olímpics. Construïda per Sacyr, conté blocs de mercat lliure –els de color blanc, que es van estrenar abans– i de protecció oficial –els de façana fosca, als números 15 i 17 de Doctor Aiguader–. Els pisos públics depenen de l’Institut Municipal d’Habitatge i tenen un llarg historial de queixes dels residents per l’estat dels edificis.

Així ha quedat la façana després que en caigués un tros / Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa