Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activistes forcen treballadors de Fuera Okupas a marxar d’un edifici
  • CA

Un avís del Sindicat d’Habitatge del Raval alertava d’una acció per part de “pinxos” de l’empresa Fuera Okupas, que es dedica a executar desnonaments extrajudicials. Alguns activistes prohabitatge han respost a la crida del sindicat i han arribat al passeig de Borbó número 72, on diversos operaris contractats per la propietat estarien fent un control d’accés a l’edifici. En un dels pisos, ocupant, viu la Karen. I és a qui voldrien desnonar, asseguren els veïns. Finalment, però, la pressió popular i la negociació dels Mossos d’Esquadra ha acabat amb els operaris marxant. En una mena de passadís popular de comiat, els defensors del dret a l’habitatge els han cridat “especuladors, fora del barri”. 

Segons es pot veure en un vídeo difós pel Sindicat d’Habitatge del Raval, diversos activistes han intentat accedir a l’edifici, cosa que ha derivat en un enfrontament amb els membres de Fuera Okupas. Representants del Sindicat d’Habitatge del Raval detallen que la Karen ha estat rebent “assetjament” per part d’aquesta mateixa empresa durant les últimes setmanes. 

Negociació amb la policia

Àxel Altadill, portaveu del grup d’habitatge, ha denunciat que els primers Mossos d’Esquadra que han fet acte de presència al lloc han arribat a dir: “Això és com una discoteca, si els porters no et deixen passar, no pots entrar”. Després, però, càrrecs superiors de la policia catalana han apuntat que l’acció de Fuera Okupas no és legal i han esmenat la plana als seus companys. Els ànims s’han calmat i s’ha acabat negociant el final del conflicte. S’ha deixat entrar dos mossos a dins del bloc, on havien quedat tancats els sis operaris que pretenien executar el desallotjament extrajudicial.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han detallat a aquest diari que, quan han entrat a dins de l’edifici, han identificat tots els implicats. Així, s’ha demanat la documentació tant als treballadors de Fuera Okupas com a la Karen, la dona que viu ocupant un immoble. Quan la policia acabava les gestions, també han aparegut dos representants de l’Ajuntament de Barcelona. 

Els activistes han insistit, a posteriori, en el fet que volen denunciar les coaccions dels operaris. Els oficials de la policia catalana amb qui han conversat els han punutalitzat que, en aquest cas, s’hauran d’adreçar a la comissaria més propera. Des del Sindicat d’Habitatge del Raval han promès que aixó ho faran. 

El Parlament aprova impedir desnonaments extrajudicials

Els fets tenen lloc dos dies després que el Parlament de Catalunya aprovés que “en episodis de desallotjaments extrajudicials” es garantís, per sobre de tot, “la seguretat de les persones residents als habitatges”. A més, el mateix text aprovat, apuntava que caldria “impedir l’actuació il·legal de les empreses o grups executors” d’aquests desallotjaments. Sobre l’acció que avui ha plantejat Fuera Okupas, un control d’accés a la porta de l’edifici, diverses organitzacions de defensa dels drets humans ja s’hi havien pronunciat abans. Consideren que és una pràctica fora de la llei.

Més notícies
El primer Congrés de l’Habitatge debatrà la convocatòria d’una vaga de lloguers
Notícia: El primer Congrés de l’Habitatge debatrà la convocatòria d’una vaga de lloguers
Comparteix
La trobada comptarà amb la presència de les diverses entitats que lluiten pel dret a tenir un sostre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa