L’encariment del lloguer serà més moderat aquest any, segons un estudi

Un informe d'Anticipa Real Estate augura que l'augment del preu serà del 7%

L’encariment del lloguer es moderarà aquest any, sobretot en les àrees metropolitanes de Barcelona i Madrid, segons l’Estudi Anticipa sobre perspectives de el mercat de l’habitatge a Espanya. A la ciutat de Barcelona la mitjana d’augment pot rondar el 7%, segons l’estudi. El conseller delegat d’Anticipa, Eduard Mendiluce, preveu que en els propers anys es donarà un “creixement dels preus més contingut” i el lloguer seguirà consolidant-se cada vegada més.

L’estudi que elabora cada any Anticipa Real Estate reflecteix que les llars de lloguer de mercat van augmentar en més de 390.000 entre 2014 i 2018, davant la falta de creixement dels de propietat i les caigudes d’altres formes de tinença, com el lloguer subvencionat o la cessió gratuïta. I per al període 2019-21, tenint en compte l’augment demogràfic amb l’arribada d’immigrants, s’esperen uns 380.000 noves llars. Sobretot a Catalunya i Madrid, on es preveuen augments superiors a la mitjana –prop de l’1,1% anual–, molt per sobre del creixement que s’espera en el total de famílies per a la resta d’Espanya.

[r:1]

Catalunya

Per a Catalunya, l’estudi preveu estabilitat en la pujada de preus del lloguer, amb increments del 7% per a aquest any –el 2019 van ser de el 9%–. Una cosa semblant s’espera en els altres grans municipis de l’àrea metropolitana: a Badalona un 6,9%, a l’Hospitalet de Llobregat un 9,5% ia Terrassa un 10%; i més acceleració a Santa Coloma de Gramenet (12,9%), Sabadell (12%) i Cornellà de Llobregat (15,6%).

Pel que fa a les capitals de província, a Girona els preus poden pujar aquest any un 7,7%, a Lleida un 9,4% ia Tarragona un 12,3%.

Més informació

Nou comentari