Els activistes pel dret a l’habitatge desallotjats de la Gran Via hi faran una assemblea el dia 24

Van tallar l'avinguda però han estat desallotjats pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana

Els activistes que aquesta matinada han sigut desallotjats per la policia de la Gran Via quan hi passaven la nit per defensar el dret a l’habitatge han decidit convocar una assemblea el divendres 24 de maig. La data escollida és l’últim dia de campanya electoral i dos dies abans de les eleccions municipals i europees.

Aquest dissabte a la tarda es van manifestar pel centre de Barcelona i van decidir acampar a la plaça Universitat, tallant la Gran Via. Però mentre dormien de matinada els Mossos d’Esquadra els han desallotjat sense incidents. Aquest migdia s’han tornat a concentrar i havien de fer una assemblea aquest diumenge a la tarda, que s’ha acabat ajornant.

Els activistes es van aplegar a la Gran Via després que acabés una primera concentració convocada per la plataforma ‘Barcelona no està en venda’, que va reunir a partir de les sis de la tarda diversos col·lectius com Élite Taxi, Las Kellys Barcelona o CAP Raval Nord digne.

En el marc d’una acció autoorganitzada impulsada per la plataforma ‘Què més ha de passar?’, els activistes es van aplegar a la plaça Universitat per a reclamar l’expropiació dels pisos de la banca i els fons voltor, la rebaixa d’un 50% dels preus del lloguer i l’aturada de tots els desnonaments. Per fer-ho, van portar objectes domèstics —com cadires i matalassos— i els van col·locat al carrer simulant crear interiors d’habitatges.

Més informació

Nou comentari