Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els activistes pel dret a l’habitatge desallotjats de la Gran Via hi faran una assemblea el dia 24

Els activistes que aquesta matinada han sigut desallotjats per la policia de la Gran Via quan hi passaven la nit per defensar el dret a l’habitatge han decidit convocar una assemblea el divendres 24 de maig. La data escollida és l’últim dia de campanya electoral i dos dies abans de les eleccions municipals i europees.

Aquest dissabte a la tarda es van manifestar pel centre de Barcelona i van decidir acampar a la plaça Universitat, tallant la Gran Via. Però mentre dormien de matinada els Mossos d’Esquadra els han desallotjat sense incidents. Aquest migdia s’han tornat a concentrar i havien de fer una assemblea aquest diumenge a la tarda, que s’ha acabat ajornant.

Els activistes es van aplegar a la Gran Via després que acabés una primera concentració convocada per la plataforma ‘Barcelona no està en venda’, que va reunir a partir de les sis de la tarda diversos col·lectius com Élite Taxi, Las Kellys Barcelona o CAP Raval Nord digne.

En el marc d’una acció autoorganitzada impulsada per la plataforma ‘Què més ha de passar?’, els activistes es van aplegar a la plaça Universitat per a reclamar l’expropiació dels pisos de la banca i els fons voltor, la rebaixa d’un 50% dels preus del lloguer i l’aturada de tots els desnonaments. Per fer-ho, van portar objectes domèstics —com cadires i matalassos— i els van col·locat al carrer simulant crear interiors d’habitatges.

Més notícies

Desallotgen de matinada l’acampada de protesta pel preu de l’habitatge

Notícia: Desallotgen de matinada l’acampada de protesta pel preu de l’habitatge
Comparteix
Antiavalots de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra han fet marxar de matinada els concentrats a la Gran Via des d'ahir a la tarda
Notícia: Desallotgen de matinada l’acampada de protesta pel preu de l’habitatge - Mobile

Acampen a la Gran Via contra la crisi de l’habitatge i volen passar-hi dies

Notícia: Acampen a la Gran Via contra la crisi de l’habitatge i volen passar-hi dies
Comparteix
El col·lectiu Trae Tu Casa ha muntat una "llar gegant" i no pensa marxar fins que els donin "solucions"
Notícia: Acampen a la Gran Via contra la crisi de l’habitatge i volen passar-hi dies - Mobile

Nou comentari

Comparteix