El govern municipal demana que els Mossos es disculpin per identificar dues mediadores de desnonaments

La regidora d’Habitatge de Barcelona, ​​Lucia Martín, ha retret al conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, que dos agents de paisà dels Mossos d’Esquadra “van seguir” a dos professionals de la Unitat antidesnonaments de l’Ajuntament i les van identificar després intervenir per paralitzar un desnonament. “Aquesta actuació inusual ha fet que les dues professionals se sentissin intimidades en el moment de realitzar la seva tasca habitual i els ha generat molta preocupació”, ha expressat Martín en la missiva, en què també ha demanat que se’ls traslladi una disculpa formal.

En una carta adreçada al conseller la regidora ha explicat que els fets van passar després que les dues professionals fessin la seva tasca de mediació habitual en un desnonament d’una dona gran amb problemes greus al barri de la Prosperitat (Nou Barris). Per tot plegat, Martín li ha demanat explicacions.

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han afirmat a Europa Press que van identificar a les treballadores “en el marc de la identificació de les parts implicades en el desnonament”, i han assenyalat que a l’acta es fa constar els noms de totes les persones que actuen en un desallotjament. Han assegurat que la identificació a les dues mediadores “no té res a veure amb cap identificació als manifestants de l’exterior que volen aturar el desnonament”.

Interior contesta que ja ha donat explicacions

El departament d’Interior ha assegurat que ja ha donat explicacions a l’Ajuntament per la identificació. La conselleria ha contestat així a la carta de Martín a Sàmper. Interior confirma que les tècniques van ser identificades i puntualitza que un cop es va comprovar que eren membres de l’Ajuntament l’actuació “no va tenir cap més efecte, tal com es va explicar a les dues treballadores allà mateix”.

Interior afegeix que un comandament dels Mossos “va explicar la situació a la persona responsable de la unitat de l’Ajuntament per aclarir el que havia succeït”. El departament dirigit per Sàmper subratlla que tant ells com els Mossos “aposten per la mediació i el treball coordinat entre administracions per fer front a la problemàtica d’habitatge” i confia en aprofundir aquesta via per enfrontar la problemàtica “defugint el debat polític”. El departament també indica que ha rebut la carta de Martín aquesta tarda i que li respondrà.

Nou comentari

Més notícies
Desnonament al barri de la Propietat / Sindicat Habitatge Nou Barris

Desnonen una dona amb greus problemes de salut a Nou Barris

Al tercer intent, la comitiva judicial ha executat el llançament
Desplegament policial per desallotjar quatre famílies / @DesnonamentsBCN

Retrets entre el govern municipal i Interior pel desallotjament de 4 famílies

El conseller Miquel Sàmper apunta al consistori després que el regidor Marc Serra critiqués el dispositiu policial